Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Eurostat: Piața tractoarelor din România a atins cota de 115 milioane de euro

Autor: meatmilkluni, 23 ianuarie, 2017

Potrivit Eurostat, citat de IPSO Agricultură-importator John Deere pe piața locală, în anul 2016, vânzările de tractoare în România au crescut cu peste 30%, la circa 2.300 de utilaje. Preţul mediu pe un tractor, de 50.000 de euro, ridică la un total de 115 milioane de euro.

 

„Agricultura a devenit tot mai atrăgătoare şi vin din spate multe fer­me mici şi medii care sunt pe punctul de a în­fi­inţa parcul de tractoare. Anul tre­cut spre exemplu am avut mul­te fer­me noi care şi-au înfiinţat de la zero par­cul de uti­laje“, a de­cla­rat Gabriel Oprişor, director comercial în cadrul IPSO Agri­cultură. Din totalul tractoa­re­lor vândute pe plan local, John Deere are circa 30% cotă de piaţă. IPSO Agri­cultură mai vinde pe plan local şi implemente ( pluguri, semănători etc.).

 

În contextul creşterii pieţei, businessul IPSO Agricul­tu­ră s-a majorat anul trecut cu 32% în România la 152 mil. euro şi cu 37% la nivel regional la 171 mil. euro, compania fiind pre­zen­tă şi în Croaţia cu tractoare John Deere şi im­ple­mente (utilaje pentru tractoare) Kuhn şi doar cu Khun în Ungaria.

 

Creşterea vânzărilor de tractoare vine în pofida faptului că valoarea totală a producţiei agricole a scăzut cu circa 2,7% în 2016 faţă de anul precedent, ajungând la 15 miliarde de euro, acesta fiind cel mai slab rezultat din ultimii patru ani, conform acelorași informații publicate de Eurostat.

C Geagu Consulting va fi prezentă la Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 11 mai 2017

Compania C Geagu Consulting va fi prezentă la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25, 26 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Iată cum își prezintă activitatea, firma C Geagu Consulting, pe pagina sa de net:   Oferim clienţilor noştri soluţii şi...

ACRAM-Italia produce echipamente pentru ferme de lapte conforme Directivei 2004/22/CE
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 16 februarie 2017

ACRAM, lider pe piața specifică a Italiei, specializată în domeniul măsurării și prelevarii de probelor de lapte, este singura companie italiană care produce echipamente de măsurare a laptelui omologate în conformitate cu Directiva 2004/22 / CE.     ACRAM detine o poziție de frunte în Europa, printre producătorii...