Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Eurostat: Piața tractoarelor din România a atins cota de 115 milioane de euro

Autor: meatmilkluni, 23 ianuarie, 2017

Potrivit Eurostat, citat de IPSO Agricultură-importator John Deere pe piața locală, în anul 2016, vânzările de tractoare în România au crescut cu peste 30%, la circa 2.300 de utilaje. Preţul mediu pe un tractor, de 50.000 de euro, ridică la un total de 115 milioane de euro.

 

„Agricultura a devenit tot mai atrăgătoare şi vin din spate multe fer­me mici şi medii care sunt pe punctul de a în­fi­inţa parcul de tractoare. Anul tre­cut spre exemplu am avut mul­te fer­me noi care şi-au înfiinţat de la zero par­cul de uti­laje“, a de­cla­rat Gabriel Oprişor, director comercial în cadrul IPSO Agri­cultură. Din totalul tractoa­re­lor vândute pe plan local, John Deere are circa 30% cotă de piaţă. IPSO Agri­cultură mai vinde pe plan local şi implemente ( pluguri, semănători etc.).

 

În contextul creşterii pieţei, businessul IPSO Agricul­tu­ră s-a majorat anul trecut cu 32% în România la 152 mil. euro şi cu 37% la nivel regional la 171 mil. euro, compania fiind pre­zen­tă şi în Croaţia cu tractoare John Deere şi im­ple­mente (utilaje pentru tractoare) Kuhn şi doar cu Khun în Ungaria.

 

Creşterea vânzărilor de tractoare vine în pofida faptului că valoarea totală a producţiei agricole a scăzut cu circa 2,7% în 2016 faţă de anul precedent, ajungând la 15 miliarde de euro, acesta fiind cel mai slab rezultat din ultimii patru ani, conform acelorași informații publicate de Eurostat.

Asigurarea apei în fermă în anotimpul rece cu sisteme independente
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 23 septembrie 2016

Apa este vitală nu numai pentru oameni, dar și pentru animale. Pentru a asigura o cantitate de apă normală pentru fermă, trebuie în primul rând să fie stopată risipa ei și să se folosească un sistem de control al acesteia, la pompă. În cazul unui sistem cu o pompă submersibilă, apa din conducta de alimentare trebuie să se scurgă...

Mecanica Ceahlău plătește dividendele la un randament de 4,42 %
Autor: Meat MIlk  /   joi, 23 iunie 2016

Mecanica Ceahlău, producător de utilaje agricole, a anuţat că va plăti începând cu data de 22 iunie un dividend brut per acţiune de 0,005 lei, reprezentând un randament de 4,42%.   Profitul net înregistrat de companie a fost de 2,243 milioane lei, rata de distribuţie a dividendului fiind de 53,47%. În 2015, compania a...