Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: România, pe Locul II din UE, la scăderile de prețuri

Autor: Maria Demetriadvineri, 26 februarie, 2016

Conform ultimului Raport emis de Eurostat, România a avut în ianuarie a doua cea mai mare scădere de preţuri din UE, după Polonia, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene.

 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, preţurile de consum au scăzut în ianuarie cu 2,1% compatativ cu ianuarie 2015 (inflaţie anuală de minus 2,1%). INS mai arată că creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2015 – ianuarie 2016) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2014 – ianuarie 2015), calculată  pe baza IPC, a fost de – 0,8%.

 

Datele publicate de Eurostat la nivelul UE arată că România a consemnat a doua inflaţie negativă din UE, cu o rată de minus 1,5%, faţă de minus 1,7% Polonia. La nivelul UE rata anuală a inflaţiei a a fost de 0,2%. 10 state ale UE au înregistrat inflaţie anuală negativă. Cea mai mare inflaţie a înregistrat Belgia, de +1,8%.

EuroCommerce: Protecția extinsă a procesatorilor este ilegală
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Directorii generali ai celor mai mari 22 de comercianți cu amănuntul și angrosiști ​​din întreaga Europă au scris președintelui Consiliului Agriculturii al UE, doamna Elisabeth Köstinger, exprimându-și preocuparea intensă cu privire la ideea promovată în prezent de către prelucrătorii alimentari multinaționali, pentru a avea...

Retail-ul european se opune revizuirii politicilor de reciclare
Autor: Nora Marin  /   joi, 20 septembrie 2018

Vorbind în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European, privind raportul de inițiativă al lui Mark Demesmaeker (ECR, BE), privind Strategia europeană pentru materiale plastice într-o economie circulară, directorul general EuroCommerce Christian Verschueren a repetat angajamentul sectorului de retail și angro pentru promovarea...