Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: România, pe Locul II din UE, la scăderile de prețuri

Autor: Maria Demetriadvineri, 26 februarie, 2016

Conform ultimului Raport emis de Eurostat, România a avut în ianuarie a doua cea mai mare scădere de preţuri din UE, după Polonia, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene.

 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, preţurile de consum au scăzut în ianuarie cu 2,1% compatativ cu ianuarie 2015 (inflaţie anuală de minus 2,1%). INS mai arată că creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2015 – ianuarie 2016) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2014 – ianuarie 2015), calculată  pe baza IPC, a fost de – 0,8%.

 

Datele publicate de Eurostat la nivelul UE arată că România a consemnat a doua inflaţie negativă din UE, cu o rată de minus 1,5%, faţă de minus 1,7% Polonia. La nivelul UE rata anuală a inflaţiei a a fost de 0,2%. 10 state ale UE au înregistrat inflaţie anuală negativă. Cea mai mare inflaţie a înregistrat Belgia, de +1,8%.

IFFA 2019 – Digitalizarea comerțului cu carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) La târgul IFFA 2019, din Frankfurt am Main, în perioada 4-9 mai, profesioniștii din sectorul măcelăriilor și al prelucrării cărnii vor putea afla mai multe informații despre modul în care practicile tradiționale și viitoare vor evolua în relațiile comerciale.   Revoluția digitală și o gamă largă de...

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...