Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: România, pe Locul II din UE, la scăderile de prețuri

Autor: Maria Demetriadvineri, 26 februarie, 2016

Conform ultimului Raport emis de Eurostat, România a avut în ianuarie a doua cea mai mare scădere de preţuri din UE, după Polonia, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene.

 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, preţurile de consum au scăzut în ianuarie cu 2,1% compatativ cu ianuarie 2015 (inflaţie anuală de minus 2,1%). INS mai arată că creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2015 – ianuarie 2016) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2014 – ianuarie 2015), calculată  pe baza IPC, a fost de – 0,8%.

 

Datele publicate de Eurostat la nivelul UE arată că România a consemnat a doua inflaţie negativă din UE, cu o rată de minus 1,5%, faţă de minus 1,7% Polonia. La nivelul UE rata anuală a inflaţiei a a fost de 0,2%. 10 state ale UE au înregistrat inflaţie anuală negativă. Cea mai mare inflaţie a înregistrat Belgia, de +1,8%.

Raport USDA: Sursele de import cu alimente ale României
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 aprilie 2018

Așa cum am făcut în alte rânduri, și de această dată vă prezentăm extrase din rapoartele unor guverne străine care analizează industria alimentară din România, convinși fiind că imaginea pe care o conturează străinii este mai corectă decât cele schițate aici. De această dată, ne oprim la Raportul ”USDA GAIN Report Number...

Consiliul Concurenței investighează piața ouălor
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 martie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de consum din România. Autoritatea de concurență suspectează limitarea livrărilor de ouă de consum de către cei mai importanţi furnizori de ouă, cu implicarea asociaţiei din domeniu, cu scopul de a majora artificial...