Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

EuroTier 2018, principala platformă internațională pentru zootehnie

Autor: meatmilkluni, 3 decembrie, 2018

EuroTier: 2.597 de expozanți şi 155.000 de vizitatori – 26 de câștigători ai premiului EuroTier 2018 pentru inovație –  DLG lansează în 2019 “EuroTier Middle East”, “EuroTier South America” şi “EuroTier China”

 

(Comunicat) EuroTier demonstrează şi la această ediţie că reprezintă principala platformă internațională pentru inovare și strategii pentru creşterea animalelor. Soluțiile digitale bazate pe electronică, tehnologia sistemelor de control, gestionarea datelor și inovațiile în hrănirea şi creșterea animalelor, adăposturi, genetică și tehnici de reproducere stabilesc noi tendințe pentru o producție eficientă și pentru bunăstarea animalelor.

 

Ediţia acestui an a înregistrat 155.000 de vizitatori din peste 130 de țări, aproximativ 30% dintre aceştia venind din afara Germaniei, cele mai reprezentative ţări fiind: Olanda, China, Rusia, Polonia, Italia, Spania, Austria, Ucraina, Franța, Turcia, Belgia și Danemarca. Aproximativ 65% dintre vizitatori s-au informat asupra soluțiilor oferite pentru speciile de bovine (rase de lapte şi carne), 39% pentru suine și 32% pentru păsări de curte.

 

Cei 2.597 de expozanți din 63 de țări au prezentat produse, servicii şi inovaţii, tendinţe actuale în zootehnie la nivel mondial. Gama de produse de nutriţie și sănătate animală, cu aproximativ 750 de expozanți, a fost deosebit de importantă în acest an, condițiile recente de secetă din multe țări europene determinând fermierii să caute soluţii pentru pentru hrana animalelor şi în regiuni care oferă formule alternative.

 

EuroTier 2018 a prezentat soluții inovatoare și concepte ce răspund nevoilor consumatorilor, la ediţia acestui an fiind acordate 26 de medalii pentru EuroTier Innovation Award, din care 1 medalie de aur acordată companiei Meier-Brakenberg GmbH & Co. KG Exertal (Germania) pentru aspiratorul de jgheab Speedy. Pentru prima dată în acest an, două inovații premiate, care îndeplinesc în mod specific cerințele standardelor de bunăstare a animalelor, au primit şi „Premiul pentru bunăstarea animalelor”. Aceste produse au fost selectate în colaborare cu Asociația Federală a Medicilor Veterinari Practicieni (bpt). Mai multe informaţii privind medaliile acordate, aici

 

Programul tehnic al EuroTier a cuprins peste 200 de evenimente, conferințe și forumuri, iar Congresul Asociației Federale a Medicilor Veterinari Practicieni (bpt), care a avut loc împreună cu EuroTier 2018, a oferit noi oportunități pentru transferul de know-how.

 

EnergyDecentral, expoziţia organizată la Hanovra împreună cu EuroTier, s-a poziţionat anul acesta ca târg lider în domeniul bioenergiei şi a conceptelor privind energiile alternative, cu participarea a 310 firme expozante şi 26.000 mp suprafaţă de expunere.

Programul tehnic a cuprins secţiune de Forum, DLG Special și sesiuni de informare asupra temelor actuale din domeniul biogasului, combustibililor solizi biogeni, smart energy, energiei eoliene şi solare. Din programul de evenimente s-au evidenţiat “Convenţia pentru biogas”, organizată de către Asociaţia Germană de Biogas, precum si Congresul internaţional „Viitorul bioenergiei în Europa”, găzduit de către Organizaţia Europeană a Bioenergiei.

Grupul independent de experți desemnați de DLG a evaluat 22 de înscrieri în cadrul concursului de inovații EnergyDecentral Innovation Award. Șase inovații au fost premiate cu 2 medalii de aur (Poultry Profit al companiei ®revis bioenergy GmbH Münster, Germania şi metoda de acoperire a silozului prin pulverizare, a companiei TFZ – Technologie und Förderzentrum Straubing, Germania) şi 4 medalii de argint. Mai multe informaţii privind medaliile acordate, aici

 

Următoare ediţie EuroTier, împreună cu EnergyDecentral, va avea loc în perioada 17-20 noiembrie 2020 la Hanovra (Germania).

 

În anul 2019, DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) își extinde portofoliul internațional de târguri din sectorul zootehnic prin lansarea a trei noi expoziții sub brandul EuroTier, răspunzând nevoilor crescătorilor de animale din America de Sud, Orientul Mijlociu și China.

„EuroTier South America” se va desfăşura în perioada 23 – 25 iulie 2019. Va fi urmat de „EuroTier Middle East” între 9 – 11 septembrie 2019 și de „EuroTier China” între 19 – 21 septembrie 2019.

DSVSA-Caraș-Severnin avertizează: Nu cumpărați porci din Serbia!
Autor: meatmilk  /   luni, 3 februarie 2020

Prin adresa înregistrată la Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.3462/20.01.2020, Comisia europeană a informat despre apariţia primului caz de Pestă porcină africană din Serbia, la mistreţi in localitatea Peterlas. Având in vedere această situaţie epizootologică DSVSA Caras Severin dispune respectarea...

Comisia Europeană a suspendat importurile de carne de pasăre din Ucraina
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 ianuarie 2020

În urma focarului de gripă aviară confirmat în Ucraina, Comisia Europeană a anunțat că a suspendat importurile de carne de pasăre din acea țară.   Potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat al Ucrainei privind siguranța alimentelor și protecția consumatorilor, un raport operațional al Comisiei Europene a confirmat...