Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Eurotier: summit chino-european al crescatorilor de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Erik Thijsen, presedinte al Asociatiei Crescatorilor Europeni de Porci, a afirmat la evenimentul international Sumitul Chinezo-European al Crescatorilor de Porci in cadrul EuroTier din Hanovra ca scumpirea nutreturilor a fost factorul care a influentat cel mai mult acest sector.

Dupa cum informeaza recolta.eu, acesta a subliniat ca statele care vor pune accent pe productia de nutreturi, vor fi jucatori importanti si pe piata globala a porcinelor.Evolutiile de pe piata nutreturilor au evidentiat schimbari majore in ultimii ani, a mai spus Erik Thijssen.

Productiile scazute, datorate caracteristicilor extreme din diferitele parti ale lumii, introducerea energiei din surse bio, cum ar fi bioetanolul si biogazul, precum si o cerere crescuta de nutreturi, toate acestea afecteaza piata porcinelor.

Cu toate acestea, el a adaugat ca introducerea capitalurilor de risc pe piata nutreturilor, in special in contextul crizei financiare din Europa si SUA, a avut un impact si mai puternic asupra pietei porcinelor.

Rezultatul este ca preturile sunt stimulate sa creasca prin speculatii, iar transporturile de soia si porumb sunt vandute de zece ori pana ajung la destinatie.

Pe termen scurt, crescatorii au de infruntat preturi mai mari pentru nutreturi, a mai spus Thijssen, care agreeaza in locul practicii stoparii speculatiilor, posibilitatea ca producatorii sa se indrepte spre solutia contractelor la termen options sau futures, pentru a tine sub control costurile de productie.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...