Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurotier: summit chino-european al crescatorilor de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Erik Thijsen, presedinte al Asociatiei Crescatorilor Europeni de Porci, a afirmat la evenimentul international Sumitul Chinezo-European al Crescatorilor de Porci in cadrul EuroTier din Hanovra ca scumpirea nutreturilor a fost factorul care a influentat cel mai mult acest sector.

Dupa cum informeaza recolta.eu, acesta a subliniat ca statele care vor pune accent pe productia de nutreturi, vor fi jucatori importanti si pe piata globala a porcinelor.Evolutiile de pe piata nutreturilor au evidentiat schimbari majore in ultimii ani, a mai spus Erik Thijssen.

Productiile scazute, datorate caracteristicilor extreme din diferitele parti ale lumii, introducerea energiei din surse bio, cum ar fi bioetanolul si biogazul, precum si o cerere crescuta de nutreturi, toate acestea afecteaza piata porcinelor.

Cu toate acestea, el a adaugat ca introducerea capitalurilor de risc pe piata nutreturilor, in special in contextul crizei financiare din Europa si SUA, a avut un impact si mai puternic asupra pietei porcinelor.

Rezultatul este ca preturile sunt stimulate sa creasca prin speculatii, iar transporturile de soia si porumb sunt vandute de zece ori pana ajung la destinatie.

Pe termen scurt, crescatorii au de infruntat preturi mai mari pentru nutreturi, a mai spus Thijssen, care agreeaza in locul practicii stoparii speculatiilor, posibilitatea ca producatorii sa se indrepte spre solutia contractelor la termen options sau futures, pentru a tine sub control costurile de productie.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...