Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurotier: summit chino-european al crescatorilor de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Erik Thijsen, presedinte al Asociatiei Crescatorilor Europeni de Porci, a afirmat la evenimentul international Sumitul Chinezo-European al Crescatorilor de Porci in cadrul EuroTier din Hanovra ca scumpirea nutreturilor a fost factorul care a influentat cel mai mult acest sector.

Dupa cum informeaza recolta.eu, acesta a subliniat ca statele care vor pune accent pe productia de nutreturi, vor fi jucatori importanti si pe piata globala a porcinelor.Evolutiile de pe piata nutreturilor au evidentiat schimbari majore in ultimii ani, a mai spus Erik Thijssen.

Productiile scazute, datorate caracteristicilor extreme din diferitele parti ale lumii, introducerea energiei din surse bio, cum ar fi bioetanolul si biogazul, precum si o cerere crescuta de nutreturi, toate acestea afecteaza piata porcinelor.

Cu toate acestea, el a adaugat ca introducerea capitalurilor de risc pe piata nutreturilor, in special in contextul crizei financiare din Europa si SUA, a avut un impact si mai puternic asupra pietei porcinelor.

Rezultatul este ca preturile sunt stimulate sa creasca prin speculatii, iar transporturile de soia si porumb sunt vandute de zece ori pana ajung la destinatie.

Pe termen scurt, crescatorii au de infruntat preturi mai mari pentru nutreturi, a mai spus Thijssen, care agreeaza in locul practicii stoparii speculatiilor, posibilitatea ca producatorii sa se indrepte spre solutia contractelor la termen options sau futures, pentru a tine sub control costurile de productie.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...