Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

EuroTop Utilaje 2013

Autor: Meat MIlkvineri, 8 noiembrie, 2013

Anul încă nu s-a terminat, dar revista britanică de specialitate Farmers Weekly (www.fwi.co.uk) a publicat deja un EuroTop al celor mai apreciate combine agricole în Europa, utilaje care sunt cuprinse într-un Ghid european al cumpărătorilor. Vă prezentăm rezultatele acestui clasament realizat în urmunui sondaj realizat în rândul fermierilor europeni, cu mențiunea că datele din anul 2012 și cele pe primele șase luni ale anului 2013 au fost cumulate.

Locul I: Case-IH

Case-IH, din seria Axial-Flow 88- 130 a fost modernizată în cursul anului trecut, trecându-se la o variantă superioară, 230, oferită fermierilor în trei variante. Motorul a fost eficientizat prin montarea tehnologiei SCR care diminuează emisia de noxe și crește performanța, totodată, diminuând și consumul de combustibil.

Locul II: Claas Lexion 600

Diferențiindu-se prin cureaua de transmisie de 735 x 890 mm a sistemului Terra Trac, linia de combine Claas continuă să se afle în frunte prin varianta Lexion 600, mai ales prin introducerea separatorului rotativ de mare performanță, provenite de la modelele Tucano și Avero.

Locul III: Deutz-Fahr 6040 H Farm-Line

Combina Deutz-Fahr 6040 H Farm-Line intră pe podium grație variantei HTS, îmbunătățită în anul 2012 prin rata mare de eliminare a impurităților de foarte mici dimensiuni și prin separatorul îmbunătățit. Cilindrul HTS este poziționat astfel încât poate fi obținută o separare completă.

Locul IV: John Deere Hybrid C Series

O combinație dintre seriile 1470 și 1570 pusă la punct de specialiștii diviziei braziliene a celor de la John Deere, hibridul C-Series se clasează pe poziția a patra în topul celor mai apreciate combine, grație cabinei Premium, a extensiei rotorului S-Series, a performantului otor Power Tech PSX și a cutiei de transmisie cu selecție electronică.

Locul V: Massey Ferguson Activa 7245

Mărirea capacității tancului și a abilităților sistemului PowerFlow au făcut ca Massey Ferguson Activa 7245 să fie deosebit de apreciată de fermierii europeni, mai ales cele din variantele Activa 7345S și 7347S, a căror capacitate este de 8.000 de litri. La jumătatea anului, compania a lansat și modelul 9280 Delta, prezent deocamdată pe bătrânul continent doar în Marea Britanie, urmând ca, din 2014, să fie prezent și pe celelalte piețe.

Locul VI: New Holland TC 5040

Versiunile TC 5040 și TC 5050 cu auto-nivelare au făcut ca propunerea New Holland să fie și ea deosebit de apreciată, în timp ce modelele TC 5060, TC 5070 și TC 5080 să intre în categoria utilajelor Premium, grație variantelor CX și CSX. De la New Holland seevidențiază însă combina CR9070 cu o capacitate a tancului de grâne de 11.500 de litri.

Locul VII: Sampo-Rosenlew Comia

 

Noul model Comia, al companiei Sampo-Rosenlew a întrunit și el aprecierile fermierilor europeni care au participat la sondajul revistei britanice. Aceasta este dodată cu un echipament tip Smart de nivel Premium Plus, echipare care a vizat, în special, cabina. Totodată, aprecieri a primit și noul motor Sisu.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...