Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evazionişti şi procesatori de carne improprie, eliberaţi condiţionat

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 13 februarie, 2013

Medicul veterinar Dumitru Firiza a fost suspendat din funcţie după ce a fost implicat în dosarul “Lexi Star”, în care atât el, cât şi colega sa, Ana Guţă, sunt învinuiţi de ilegalităţi. Superiorii de la Bucureşti au dispus suspendarea Contractului de muncă al lui Dumitru Firiza de la Direcţia Sanitară-Veterinară Gorj, după ce a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual.

Medicul Dumitru Firiza şi colega sa de la DSVSA, Ana Guţă, au întocmit în fals câteva note de inspecţie pentru a declara, în mod fictiv, zeci de tone de carne alterată în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii LexiStar până la valoarea „zero”. Cei doi au ajutat-o astfel pe Maria Lupulescu, patroana firmei, să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului.

Firiza a explicat instanţei că are o proprietate de întreţinut pe raza comunei Runcu, are un copil la facultate, iar în lipsa unui loc de muncă nu ştie cum se va descurca pentru a-şi întreţine familia. Bărbatul a menţionat şi că nu ar fi implicat în evaziunea de la Lexi Star, deşi procurorii îl acuză că ar fi eliberat în fals acte sanitar-veterinare din care să reiese că 40 de tone de carne ar fi fost improprii pentru consumul uman.

El va avea ocazia să dea mai multe informaţii despre documentele respective pe parcursul procesului, deocamdată obţinând de la instanţă libertatea de a călători nestingherit în România, cu menţinerea interdicţiei de a lua legătura cu restul inculpaţilor sau martorilor din dosar. (Gorjeanul)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...