Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evazioniștii din domeniul cărnii, percheziționați de Poliție

Autor: Meat MIlkvineri, 24 mai, 2013

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Vrancea au efectuat, ieri, 16 percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani care activează în domeniul abatorizării animalelor şi comercializării cărnii.

În urma percheziţiilor, au fost identificate incinte ilegale, destinate sacrificării animalelor, unde au fost găsite peste 100 de bovine şi porci, precum şi aproape 1.400 kg de carne. Percheziţiile au avut loc în municipiul Focşani şi în localităţile Milcovul, Gologanu și Dumbrăveni.

Oamenii legii au avut în vedere locuinţele suspecţilor de evaziune fiscală şi spălare de bani și abatoarele improvizate ale acestora. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor şi al comisarilor de la Garda Financiară. În urma percheziţiilor au fost identificate incinte ilegale, destinate sacrificării animalelor, ustensile folosite pentru tranşarea şi abatorizarea cărnii și instalaţii frigorifice artizanale, destinate depozitării cărnii.

De asemenea, au fost găsite 59 de bovine şi 56 de porci, toate destinate sacrificării. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 1.389 kg carne, precum şi 20.700 de lei. Cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de libertate. Anchetatorii au în vedere infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani și falsificare de alimente sau alte produse. (evz.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...