Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Evaziune de 18 milioane de euro cu grâu

Autor: Meat MIlkvineri, 18 octombrie, 2013

Aproape 80 de persoane de origine română şi turcă sunt urmărite penal de DIICOT pentru evaziune fiscală cu grâu, prejudiciul estimat fiind de 18 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au efectuat, în 15 octombrie 2013, 45 percheziţii în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Constanţa, Vaslui, Covasna şi municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări formată din cetăţeni români şi turci, specializată în spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare, prin operaţiuni de comercializare a unor mari cantităţi de grâu, afirmă Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, în 12 octombrie a.c. a fost începută urmărirea penală pentru 42 de persoane, iar în 14 octombrie a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru alţi 37 de inculpaţi.

DIICOT susţine că persoanele puse sub acuzare, cetăţeni turci şi români, au efectuat, începând cu anul 2009 şi până în prezent, mai multe operaţiuni vizând achiziţionarea, procesarea şi comercializarea unor importante cantităţi de grâu de la diferiţi producători, persoane fizice şi juridice, din judeţele Buzău, Brăila, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Covasna, Ialomiţa, Arad, urmate de vânzarea produselor obţinute, fără întocmirea de documente justificative ori prin întocmirea de documente inexacte cu cantităţi mult diminuate faţă de cele reale vândute, cu scopul de a evita obligaţiile de plată către bugetul de stat. În unele situaţii se întocmeau documente de intrare pentru grâul achiziţionat în numele altor persoane fizice sau juridice decât furnizorii reali.

Prejudiciul creat este estimat la aproximativ 18 milioane euro. Sumele de bani obţinute din vânzarea produselor derivate erau însuşite de inculpaţii de origine turcă, care, în baza unei înţelegeri prealabile, au creat o adevărată reţea de colectare a acestora, sumele fiind ulterior trimise în Turcia, Germania şi Suedia. Procurorii susţin că există indicii că s-au expatriat în fiecare an aproximativ 6 milioane euro către cetăţeni turci din afara României.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost ridicaţi 350.000 lei, respectiv 150.000 euro. În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor terenuri, imobile, utilaje şi autoturisme, mai precizează comunicatul DIICOT. (Agerpres)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...