Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eveniment: green week, berlin 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vineri, 18 ianuarie, la MesseBerlin, in prezenta cancelarului german Agela Mrkel, a avut loc ceremonia de deschidere a editiei cu numarul 78 a targului international Green Week, eveniment care se desfasoara sub titlul Experienta calitatii.

Manifestarea expozitionala este destinata fermierilor si producatorilor traditionali atestati. La editia actuala, partener oficial de organizare a fost Olanda, tara care are rezervata, alaturi de Germania, cea mai importanta prezenta.

In cele 26 de hale intinse pe un perimetru de 8 km patrati, la Green Week Berlin 2013 expun peste 1.600 de producatori din intreaga lume, cele mai mari standuri, in afara de cele ale tarii gazda si al Olandei fiind acelea ale Federatiei Ruse si ale Sudanului.

Principalele sectiuni ale editiei din acest an sunt: Pretul pietei in 2013, Natur.tec, Energie regenerabila, Bio Market, Sustenabilitate si Farm Shop Tour.

Romania participa cu un stand national organizat in hala 10.2. Doamna Emilia Mohan, reprezentanta MADR la Gren Week 2013 a declarat pentru ziaristii Centrului de Presa ca producatorii romani traditionali sunt prezenti cu o gama larga de specialitati precum: carnati, sunca, sucuri, fructe, produse apicole, branzeturi. Dintre firmele romanesti participante evidentiem prezenta celor de la Zimbira, Lactate Bradet, Sonimpex Topoloveni si Bio Apimond. Vom reveni.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...