Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eveniment: indagra, alimenta, all pack si expo drink & wine isi vor deschide portile in data de 31 octombrie

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In data de 23 octombrie a.c., la Romexpo s-a desfasurat conferinta de presa care a avut ca tema prezentarea manifestarilor expozitionale care vor debuta pe 31 octombrie in Complexul expozitional, evenimente la care Agentia infoALIMENT si echipele infoALIMENT, infoFERMA, Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte vor participa ca expozanti, in standurile proprii organizate in Pavilionul Central (pentru Alimenta) si Indagra.

La conferinta au participat: Doamna Mariana Suciu, Director General al Romexpo SA, domnul Sergiu Sorin Chelmu, Secretar General in MADR si domnul Nagy Peter Tamas, Director General al Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Informand despre programul celor patru expozitii care se vor desfasura in perioada 31 octombrie-4 noiembrie a.c., Mariana Suciu a subliniat faptul ca gradul de ocupare a spatiului expozitional este anul acesta de 100 %, expozantii fiind prezenti pe o suprafata de 30.000 mp, spatiile de prezentare fiind organizate atat in aer liber, cat si in 6 pavilioane.

La Indagra, Alimenta, All Pack si Expo Drink & Wine vor participa peste 400 de companii din Romania dar si din strainatate, astfel: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Republicqa Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria.

La standuri vor fi prezenti: producatori si distribuitori de utilaje agricole, echipamente pentru irigatii, producatori si distribuitori de seminte si material saditor, ingrasaminte, producatori si distribuitori de tehnologie destinata zootehniei si abatoarelor, din domeniul viticulturii si horticulturii, din sectorul financiar si al asigurarilor, consultanta, proiectare si distributie de software specializat.

Raspunzand intrebarii agentiei infoALIMENT, doamna Mariana Suciu a precizat ca in cadrul Alimenta vor expune 100 de procesatori din Industria alimentara. Dintre acestia, 30 vor fi din sectorul de procesare a carnii, iar cca 20, din industria lactatelor. Ponderea participarii este similara celei de anul trecut, a subliniat doamna Suciu.

La randul sau, domnul Sergiu Sorin Chelmu a anuntat programul dezbaterilor si conferintelor care vor avea loc in fiecare zi la Sala Titulescu, dezbateri la care va participa ministrul MADR, Daniel Constantin, precum si factori de conducere ai ministerului si ai Agentiilor guvernamentale implicate in agro-industria Romaniei, precum APIA, APDPR, ANSVSA, ANPC etc.

Domnul Nagy Peter Tamas a subliniat participarea principalelor Institutii de cercetare in domeniul cresterii animalelor, declarand ca este timpul sa repunem in drepturi cercetarea romaneasca in domeniul zootehniei si al agricuturii, in general.

Desigur, pe aleea centrala a Compexului expozitional, vor fi amenajate standuri la care vor expune si vor vinde producatori traditionali de lactate, preparate din carne, miere etc. Nelipsite vor fi si zonele destinate crescatorilor de animale, zone organizate cu ajutorul asociatiilor profesionale.

Ultima zi a manifestarilor va avea ca punct central de interes concursul Miss Vacuta 2012.

Programul detaliat si lista completa a celor patru expozitii le puteti afla consultand www.indagra.ro.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Eveniment: indagra, alimenta, all pack si expo drink & wine isi vor deschide portile in data de 31 octombrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 23 octombrie a.c., la Romexpo s-a desfasurat conferinta de presa care a avut ca tema prezentarea manifestarilor expozitionale care vor debuta pe 31 octombrie in Complexul expozitional, evenimente la care Agentia infoALIMENT si echipele infoALIMENT, infoFERMA, Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte vor participa ca expozanti, in standurile proprii organizate in Pavilionul Central (pentru Alimenta) si Indagra.

La conferinta au participat: Doamna Mariana Suciu, Director General al Romexpo SA, domnul Sergiu Sorin Chelmu, Secretar General in MADR si domnul Nagy Peter Tamas, Director General al Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Informand despre programul celor patru expozitii care se vor desfasura in perioada 31 octombrie-4 noiembrie a.c., Mariana Suciu a subliniat faptul ca gradul de ocupare a spatiului expozitional este anul acesta de 100 %, expozantii fiind prezenti pe o suprafata de 30.000 mp, spatiile de prezentare fiind organizate atat in aer liber, cat si in 6 pavilioane.

La Indagra, Alimenta, All Pack si Expo Drink & Wine vor participa peste 400 de companii din Romania dar si din strainatate, astfel: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Republicqa Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria.

La standuri vor fi prezenti: producatori si distribuitori de utilaje agricole, echipamente pentru irigatii, producatori si distribuitori de seminte si material saditor, ingrasaminte, producatori si distribuitori de tehnologie destinata zootehniei si abatoarelor, din domeniul viticulturii si horticulturii, din sectorul financiar si al asigurarilor, consultanta, proiectare si distributie de software specializat.

Raspunzand intrebarii agentiei infoALIMENT, doamna Mariana Suciu a precizat ca in cadrul Alimenta vor expune 100 de procesatori din Industria alimentara. Dintre acestia, 30 vor fi din sectorul de procesare a carnii, iar cca 20, din industria lactatelor. Ponderea participarii este similara celei de anul trecut, a subliniat doamna Suciu.

La randul sau, domnul Sergiu Sorin Chelmu a anuntat programul dezbaterilor si conferintelor care vor avea loc in fiecare zi la Sala Titulescu, dezbateri la care va participa ministrul MADR, Daniel Constantin, precum si factori de conducere ai ministerului si ai Agentiilor guvernamentale implicate in agro-industria Romaniei, precum APIA, APDPR, ANSVSA, ANPC etc.

Domnul Nagy Peter Tamas a subliniat participarea principalelor Institutii de cercetare in domeniul cresterii animalelor, declarand ca este timpul sa repunem in drepturi cercetarea romaneasca in domeniul zootehniei si al agricuturii, in general.

Desigur, pe aleea centrala a Compexului expozitional, vor fi amenajate standuri la care vor expune si vor vinde producatori traditionali de lactate, preparate din carne, miere etc. Nelipsite vor fi si zonele destinate crescatorilor de animale, zone organizate cu ajutorul asociatiilor profesionale.

Ultima zi a manifestarilor va avea ca punct central de interes concursul Miss Vacuta 2012.

Programul detaliat si lista completa a celor patru expozitii le puteti afla consultand www.indagra.ro.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...