Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eveniment: revista fabrica de carne va participa la sial 2012 si ipa 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 21-25 octombrie, in complexul expozitional din Parc des Expositions de Paris du Nord, va avea loc cel mai mare targ international de produse alimentare, eveniment care se va derula sub titlul generic Global Food Marketplace. La prestigioasa manifestare, agentia infoALIMENT si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte vor fi reprezentate de o echipa redactionala care va lua pulsul ultimelor noutati din domeniu.

In acelasi spatiu expozitional va avea loc si IPA 2012, expozitie dedicata tehnologiilor de varf din domeniul industriei alimentare.

Dupa cum afirma organizatorii, editia din acest an a fost reconceputa integral, dar nu numai atat: absolut toate utilitatile sunt noi, marind utilitatile si oportunitatile atat pentru vizitatorii obisnuiti, cat si pentru sepcialisiti, oameni de afaceri sau presa.

In ciuda recesiunii care se manifesta la nivel global, la SIAL 2012 sunt asteptate sa participe aproximativ 6000 de companii din intreaga lume. Desigur, cea mai importanta participare este cea a companiilor franceze dar, alaturi de participarea gazdelor, chinezii vor avea un pavilion impresionant.

Cum era de asteptat, participarea companiilor romanesti este cat se poate de consistenta. Alaturi de oficiul federatiei Romalimenta, care a girat o mare parte a prezentei firmelor din Romania, isi vor expune produsele si serviciile nu mai putin de 56 de firme in cele trei pavilioane din Hala 5. Participarea romaneasca va acoperi sectorul de carne, lactate, peste, panificatie, materii prime si aditivi etc.

Printre expozanti vor fi prezenti si reprezentantii APAR, asociatie condusa de domnul Ștefan Padure, acela care isi va astepta oaspetii la standurile amintite mai sus. Mentionam ca, in timpul expozitiei, de la ora 18 vor fi organizate degustari de produse si vor avea loc reprezentatii artistce.

In editia viitoare vom publica un amplu reportaj despre ambele manifestari.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...