Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eveniment: romania va fi reprezentata la sial 2012 de 56 de companii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform magazinprogresiv.ro, un numar de 56 de companii romanesti isi vor expune produsele la editia din acest an a targului SIAL de la Paris (21-25 octombrie) – al doilea mare targ alimentar din Europa, dupa ANUGA. Statul a alocat un buget de 1,1 milioane de lei pentru promovarea produselor romanesti la acest targ.

O parte dintre expozantii romani la SIAL 2012 au propriile standuri, iar o parte isi vor expune produsele in standul Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR (Magiunul de Topoloveni, Borsec, Plescoi, Doripesco, Vinurile de Urlati-Dealu Mare si Samburesti, Aqua Carpatica, etc – branduri demne de a reprezenta Romania la o manifestare de acest gen), a declarat Stefan Padure, manager SmartScop Management si Presedintele APAR.

In cadrul standurilor s-a acordat firmelor aproximativ aceeasi suprafata de expunere. Acesta este un program sustinut de stat si administrat de Directia de Promovare Externa din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in consecinta toti participantii sunt egali. Bugetul alocat acestui targ a fost de aprox 1,1 milioane de lei, organizarea lui facand obiectul unei licitatii publice din vara acestui an, a explicat Presedintele APAR.

SIAL va reuni in acest an 6.000 de expozanti din peste 100 de tari. Organizatorii asteapta un numar de 67.000 de vizitatori din sectorul comertului alimentar (reprezentanti ai marilor retaileri internationali, regionali sau locali si ai centralelor de achizitii), ceea ce reprezinta aproape jumatate din numarul prognozat de vizitatori, din peste 200 de tari. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...