Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Evenimentele anului 2013

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 februarie, 2013

În dinamica afacerilor, procesatorii români de carne s-au dovedit a fi din ce în ce mai activi pe pieţele internaţionale, acest fapt fiind facilitat şi de participarea la diverse târguri internaţionale de profil. Pentru anul 2013, am făcut o selecţie a principalelor târguri şi expoziţii internaţionale, posibile ţinte pentru companiile care urmăresc extinderea exporturilor.

 

MeatExpo-Belgia, Kortrijk, 24-27 martie

 

Primul eveniment major al anului, în domeniul cărnii, va avea loc în perioada 24-27 martie, la Kortrijk Xpo, Belgia, acolo unde se va desfăşura a 14-a ediţie a târgului MeatExpo. Expoziţia care are dublă organizare (belgiană şi olandeză), se adresează exclusiv producătorilor şi procesatorilor de carne din întreaga lume, axul central al acestei ediţii fiind Inovaţia, sub toate aspectele ei: de producţie primară, de produs, de desfacere.

Deşi, poate, de o mai mică amploare, expoziţia din Belgia pare a fi cât se poate de interesantă, de vreme ce toţi cei 150 de expozanţi care s-au anunţat până la această dată vor prezenta vizitatorilor numai noutăţi!

Pe categorii, procesatorii vor acoperi toată gama de produse, delicatese, produse din peşte şi fructe de mare, alimente bio, produse refrigerate etc. Urmărindu-se testarea pieţei şi a gusturilor clienţilor, organizatorii au rezervat spaţii generoase pentru standurile de degustare.

Tot la această ediţie, vor fi organizate pavilioane unde vor fi expuse echipamente de amenajare a magazinelor, tehnologii de ambalare, tehnologii de frig, tehnologii adiacente şi nu vor lipsi conferinţele şi simpozioanele, multe dintre ele având ca tematică piaţa şi marketingul.

 

Detalii la http://www.meatexpo.be/nl/praktische-info_56.aspx

 

Food Ingredients China 2013-Shanghai, 26-28 martie

 

Cum una dintre priorităţile procesatorilor este scăderea costurilor de producţie, o soluţie pentru rezolvarea măcar a unei părţi din problemă o poate reprezenta participarea la Food Ingredients China (FIC), târg care va avea loc în perioada 26-28 martie, la Shanghai.

Organizatorii anunţă participarea a peste 1.000 de companii din mai mult de 20 de ţări, companii asiatice care activează pe piaţa ingredientelor, aditivilor şi materiilor prime şi care vor expune ultimele produse şi ultimele tehnologii.

 

Detalii la: http://www.chinaexhibition.com/trade_events/2291-FIC_2013_-_Food_Ingredients_China_2013.html

 

IFFA-Frankfurt, 4-9 mai 2013

 

Unul dintre cele mai mari târguri internaţionale destinate exclusiv producătorilor şi procesatorilor de carne, IFFA, îşi va redeschide porţile în complexul expoziţional MesseFrankfurt pentru expozanţi şi vizitatori, în perioada 4-9 mai.

Cu o tradiţie care debutează în anul 1949, IFFA s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante forumuri mondiale ale procesatorilor de carne din întreaga lume, una dintre activităţile centrale fiind, de fiecare dată, alocarea de spaţii generoase comunicărilor ştiinţifice, dar şi spaţiilor expoziţionale în sine.

Cum la ultima ediţie desfăşurată în anul 2010 au fost 58.000 de vizitatori din 130 de ţări, precum şi 949 de expozanţi, la ediţia din acest an, se estimează că recordurile vor fi doborâte.

Punctul central al manifestării va fi International Meat Vision Congres, eveniment la care va fi sintetizată situaţia globală de pe piaţa cărnii, dar la care, organizaţiile profesionale internaţionale vor căuta şi să găsească soluţii la provocările momentului şi, desigur, să se facă reaşezări strategice ale pieţei.

Colateral evenimentului, la IFFA 2013, vor fi acordate Mari Premii, exclusiv pentru Calitate, pentru următoarele categorii de produse: conserve cu carne, cârnaţi, ham, Cel mai bun măcelar şi un premiu surpriză, Marele Premiu pentru Cel mai Mic Cârnat! Un sector special va fi destinat tehnologiilor de ambalare.

 

Detalii la http://iffa.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/willkommen.html

 

BeefExpo 2013-Worcestershire, Marea Britanie, 23-27 mai

 

Târgul internaţional BeefExpo 2013, care va avea loc în Malvern, Worcestershire, Marea Britanie, destinat exclusiv fermierilor şi procesatorilor de carne de vită, se va dovedi deosebit de interesant pentru companiile care activează în acest sector.

În prezentarea manifestării, Neil Lloyd, chairman al Stonycroft Farm, organizatorul principal, afirmă că ediţia din acest an se va focusa pe prezentarea noilor soluţii de creştere a bovinelor pentru carne, precum şi a noilor utilaje şi tehnologii de procesare a cărnii de vită.

Cu o piaţă în creştere continuă la nivel mondial, carnea de vită poate reprezenta o bună şansă pentru procesatorii români dar şi pentru fermierii care vor dori să treacă de la creşterea vacilor de lapte, la cea a bovinelor de carne sau mixte, prezenţa la BeefExpo devenind aproape o necesitate.

 

Detalii la:

http://www.meatinfo.co.uk/news/fullstory.php/aid/14314/Beef_Expo_to_return_to_Three_Counties_Showground.html

 

IPACK-Istanbul, 5-8 septembrie

 

Principalul centru economic al Turciei, Istanbulul, va găzdui în perioada 5-8 septembrie cel mai mare târg destinat tehnologiei de ambalare, IPACK, dacă vom exclude târgul de la Las Vegas, care a avut loc chiar la începutul acestui an.

Cu o experienţă de 27 de ani, organizatorii promit să aducă expozanţi din întreaga lume, IPACK putându-se dovedi locul ideal pentru companiile care doresc să achiziţioneze noi utilaje de ambalare.

Expoziţia va fi parte a ”Worldfood 2013”, eveniment care va cuprinde întreaga paletă a Industriei alimentare mondiale, fapt care va putea facilita numeroase contacte de afaceri, în special cu zona Orientului Apropiat.

 

Detalii la: http://www.ite-ipack.com/

 

 

AnugaFood 2013-Koln, 5-9 octombrie

 

Cel mai mare târg de food din lume, Anuga, va avea loc în acest an în perioada 5-9 octombrie, la MesseKoln, în Germania. Ca de fiecare dată, uriaşele spaţii expoziţionale vor fi ocupate până la refuz de miile de companii care îşi vor expune mărfurile. În acest sens, să subliniem că, numai pentru sectorul de carne, până la această oră, şi-au anunţat participarea nu mai puţin de 850 de companii din întreaga lume, dintr-un total estimat de peste 7.000 de companii expozante.

Tema centrală a ediţiei din acest an subliniază şi dificultăţile prin care trece sectorul de carne şi Industria alimentară la nivel global, punându-se un accent deosebit pe retail, food service şi catering, aşadar, pe soluţii de optimizare a desfacerii!

Manifestările legate de sectorul cărnii se vor desfăşura sub titlul ”Meat Essential”.

 

Detalii la http://www.anuga.com/en/anuga/home/index.php

 

Food Ingredients Europe-Frankfurt, 19-21 noiembrie

 

Cel mai mare târg internaţional de ingrediente şi aditivi, Food Ingredients Europe (Fi Europe & Ni), va avea loc tot în Germania şi tot la MesseFrankfurt, în perioada 19-21 noiembrie. La manifestare sunt aşteptate să participe peste 1.500 de companii de specialitate, din întreaga lume. Tema principală a celei de-a 23-a ediţii va fi, la fel ca în multe alte domenii, tot Inovaţia, organizatorii promiţând să aducă în faţa vizitatorilor specialişti cele mai noi produse din întreaga lume, destinate Industriei de procesare a cărnii.

Ca manifestări colaterale amintim numeroasele conferinţe şi simpozioane care vor avea ca teme: Piaţa globală a ingredientelor, Ingredientele în food bussines, Inovaţii în domeniul Stevia, Biodiversitatea şi Industria alimentară, Noi soluţii etc.

 

Detalii la http://fieurope.ingredientsnetwork.com/

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...