Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evolutia europeana a pretului la carcasa de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Furnizorii principali de materie prima din Germania, Belgia sau Olanda, prezinta carnea de porc la preturi sensibil ridicate. Germania, cea mai importanta sursa externa pentru procesatorii romani, este urmata in aceasta ierarhie de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta, informeaza Modern Buyer.

Disconfortul economic al industriei de procesare din Romania este reprezentat, in primul rand, de cresterea, in Germania, cu 4% pentru kilogramul de carcasa de porc (in intervalul 7-21 octombrie), ajungind la 1,59 euro kilogramul.

Conform opiniei lui Vasile Urzica, consultant independent citat de Modern Buyer O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile economice pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatoilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans.

De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat ca au productia vanduta, in avans, pe cateva saptimani. In ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne porc-lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Presteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc, subliniaza Vasile Urzica. (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...