Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evolutia europeana a pretului la carcasa de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Furnizorii principali de materie prima din Germania, Belgia sau Olanda, prezinta carnea de porc la preturi sensibil ridicate. Germania, cea mai importanta sursa externa pentru procesatorii romani, este urmata in aceasta ierarhie de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta, informeaza Modern Buyer.

Disconfortul economic al industriei de procesare din Romania este reprezentat, in primul rand, de cresterea, in Germania, cu 4% pentru kilogramul de carcasa de porc (in intervalul 7-21 octombrie), ajungind la 1,59 euro kilogramul.

Conform opiniei lui Vasile Urzica, consultant independent citat de Modern Buyer O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile economice pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatoilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans.

De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat ca au productia vanduta, in avans, pe cateva saptimani. In ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne porc-lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Presteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc, subliniaza Vasile Urzica. (TS)

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...