Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evolutia europeana a pretului la carcasa de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Furnizorii principali de materie prima din Germania, Belgia sau Olanda, prezinta carnea de porc la preturi sensibil ridicate. Germania, cea mai importanta sursa externa pentru procesatorii romani, este urmata in aceasta ierarhie de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta, informeaza Modern Buyer.

Disconfortul economic al industriei de procesare din Romania este reprezentat, in primul rand, de cresterea, in Germania, cu 4% pentru kilogramul de carcasa de porc (in intervalul 7-21 octombrie), ajungind la 1,59 euro kilogramul.

Conform opiniei lui Vasile Urzica, consultant independent citat de Modern Buyer O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile economice pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatoilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans.

De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat ca au productia vanduta, in avans, pe cateva saptimani. In ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne porc-lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Presteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc, subliniaza Vasile Urzica. (TS)

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...