Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Evolutia europeana a pretului la carcasa de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Furnizorii principali de materie prima din Germania, Belgia sau Olanda, prezinta carnea de porc la preturi sensibil ridicate. Germania, cea mai importanta sursa externa pentru procesatorii romani, este urmata in aceasta ierarhie de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta, informeaza Modern Buyer.

Disconfortul economic al industriei de procesare din Romania este reprezentat, in primul rand, de cresterea, in Germania, cu 4% pentru kilogramul de carcasa de porc (in intervalul 7-21 octombrie), ajungind la 1,59 euro kilogramul.

Conform opiniei lui Vasile Urzica, consultant independent citat de Modern Buyer O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile economice pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatoilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans.

De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat ca au productia vanduta, in avans, pe cateva saptimani. In ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne porc-lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Presteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc, subliniaza Vasile Urzica. (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...