Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evoluția PPA în România îngrijorează mass-media internațională

Autor: Nora Marinjoi, 2 august, 2018

Situația evoluției pestei porcine africane din România accentuează starea de îngrijorare pe plan internațional, evoluția acestui virus în țara noastră fiind larg reflectată în presa internațională.

 

Astfel, în ediția sa on-line de ieri, Reuters menționa: „Din cauza PPA, zeci de mii de carcase de porci sunt distruse sub supraveghere oficială, cu sprijinul ministerului apărării care a adus patru incineratoare mobile.

 

În iunie, România a raportat un focar de pestă porcină africană în rândul porcilor din curte din județul Tulcea, după care virusul s-a răspândit în zone tot mai extinse din țară.

 

Ungaria, Rusia, Polonia, Ucraina și România se numără printre țările afectate, guvernele și fermierii crescători de porci fiind alarmați în cel mai înalt grad, din cauza ritmului în care virusul s-a răspândit.”

 

Publicația Agroberichtenbuitenland, din Olanda, consemnează: ”Porcinele din zonele afectate vor fi distruse sub supraveghere oficială. Pentru această operațiune au fost aduse incineratoare până în județul Timiș (vestul României) cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale. După depopulare, vor urma curățenia mecanică, dezinfecția, controlul dăunătorilor și dezinsecția zonelor afectate și a mijloacelor de transport”.

 

PigSite informează: ”Deși târziu, au fost stabilite puncte de control pentru a preveni răspândirea bolii. La două zile după confirmarea virusului în județul Tulcea, Autoritatea Veterinară din România a anunțat că vor fi sacrificate efectivele din fermele afectate, iar carcasele lor vor fi distruse pentru a limita infecția. Din fericire, se acordă compensații financiare proprietarilor. Stocul de porcine din România este estimat la 4,4 milioane de cap de animal în decembrie 2017”.

 

Și autoritățile americane sunt îngrijorate de situația din România. Iată ce informa site-ul oficial al USDA:

”Autoritatea Veterinară a confirmat pesta porcine africană (ASF) în foarte mule zone din România. În urma confirmării de laborator, Autoritatea Veterinară Română a aplicat măsuri de combatere a bolilor, dar virusul se răspândește. Deși mistreții sălbatici au fost legați ca vector primar al bolii din regiune, Autoritatea Veterinară Română suspectează că produsele ucrainene contaminate sunt sursa probabilă a detectării în România”.

 

Iar PigProgress scrie: ”Afecțiunile febrei aftoase africane au atins brusc niveluri dezastruoase în diferite zone ale României. Printre cazurile raportate se numără o fermă de porci industrială de aproape 45.000 de porci, din județul Tulcea. Între timp, UE își intensifică inițiativele de combatere a focarelor.

 

Până în luna mai a acestui an, în România, apariția febrei porcine africane (ASF) părea să se limiteze la câteva cazuri în județul Satu Mare, în apropierea granițelor dintre Ucraina și Ungaria, însă virusul evoluează rapid și alarmant.”

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...