Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Evz: guvernul boc salveaza gugustiucul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La presiunea Uniunii Europene, Executivul se pregateste sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa restranga perioadele de vanatoare la o serie de pasari, printre care gugustiucul, cioara de semanatura, gasca de vara si rata mare, scrie EVZ.

Vanatoarea urmeaza sa fie interzisa complet in cazul cocosului de munte. Valoarea de despagubire pentru impuscarea unui cocos de munte a fost stabilita la 2700 de euro. Decizia guvernului vine dupa ce Comisia Europeana a emis un „aviz motivat” adresat Romaniei pentru neindeplinirea directivei privind conservarea pasarilor.

Ordonanta ar urma sa sparga monopolul detinut de Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) in ceea ce priveste acordarea de permise de vanatoare pentru straini si sa limiteze numarul fondurilor alocate prin atribuire directa acestei asociatii.

Potrivit Ministerului Mediului, exista in prezent circa 400 de asociatii de vanatoare neafiliate la AGVPS-ul condus de Mugur Isarescu, iar aceste asociatii doresc „egalitate de sanse pentru preluarea dreptului de gestionare a fondului cinegetic”.

In plus, ordonata elaborata de ministerul Mediului va introduce un nou mod de calcul al tarifelor de gestionare a terenurilor de vanatoare. Aceste tarife erau ridicol de mici, pentru unele fonduri cinegetice intinse pe mii de hectare fiind platite sume de doar cateva zeci de euro. In motivatia emiterii acestei ordonante, ministerul Mediului arata ca in perioada noiembrie-decembrie a acestui an expira circa 1400 de contracte de gestionare a fondurilor cinegetice (aproximativ doua treimi din totalul fondurilor).

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...