Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evz: guvernul boc salveaza gugustiucul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La presiunea Uniunii Europene, Executivul se pregateste sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa restranga perioadele de vanatoare la o serie de pasari, printre care gugustiucul, cioara de semanatura, gasca de vara si rata mare, scrie EVZ.

Vanatoarea urmeaza sa fie interzisa complet in cazul cocosului de munte. Valoarea de despagubire pentru impuscarea unui cocos de munte a fost stabilita la 2700 de euro. Decizia guvernului vine dupa ce Comisia Europeana a emis un „aviz motivat” adresat Romaniei pentru neindeplinirea directivei privind conservarea pasarilor.

Ordonanta ar urma sa sparga monopolul detinut de Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) in ceea ce priveste acordarea de permise de vanatoare pentru straini si sa limiteze numarul fondurilor alocate prin atribuire directa acestei asociatii.

Potrivit Ministerului Mediului, exista in prezent circa 400 de asociatii de vanatoare neafiliate la AGVPS-ul condus de Mugur Isarescu, iar aceste asociatii doresc „egalitate de sanse pentru preluarea dreptului de gestionare a fondului cinegetic”.

In plus, ordonata elaborata de ministerul Mediului va introduce un nou mod de calcul al tarifelor de gestionare a terenurilor de vanatoare. Aceste tarife erau ridicol de mici, pentru unele fonduri cinegetice intinse pe mii de hectare fiind platite sume de doar cateva zeci de euro. In motivatia emiterii acestei ordonante, ministerul Mediului arata ca in perioada noiembrie-decembrie a acestui an expira circa 1400 de contracte de gestionare a fondurilor cinegetice (aproximativ doua treimi din totalul fondurilor).

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...