Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Evz: guvernul boc salveaza gugustiucul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La presiunea Uniunii Europene, Executivul se pregateste sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa restranga perioadele de vanatoare la o serie de pasari, printre care gugustiucul, cioara de semanatura, gasca de vara si rata mare, scrie EVZ.

Vanatoarea urmeaza sa fie interzisa complet in cazul cocosului de munte. Valoarea de despagubire pentru impuscarea unui cocos de munte a fost stabilita la 2700 de euro. Decizia guvernului vine dupa ce Comisia Europeana a emis un „aviz motivat” adresat Romaniei pentru neindeplinirea directivei privind conservarea pasarilor.

Ordonanta ar urma sa sparga monopolul detinut de Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) in ceea ce priveste acordarea de permise de vanatoare pentru straini si sa limiteze numarul fondurilor alocate prin atribuire directa acestei asociatii.

Potrivit Ministerului Mediului, exista in prezent circa 400 de asociatii de vanatoare neafiliate la AGVPS-ul condus de Mugur Isarescu, iar aceste asociatii doresc „egalitate de sanse pentru preluarea dreptului de gestionare a fondului cinegetic”.

In plus, ordonata elaborata de ministerul Mediului va introduce un nou mod de calcul al tarifelor de gestionare a terenurilor de vanatoare. Aceste tarife erau ridicol de mici, pentru unele fonduri cinegetice intinse pe mii de hectare fiind platite sume de doar cateva zeci de euro. In motivatia emiterii acestei ordonante, ministerul Mediului arata ca in perioada noiembrie-decembrie a acestui an expira circa 1400 de contracte de gestionare a fondurilor cinegetice (aproximativ doua treimi din totalul fondurilor).

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...