Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Experimente cu o nouă tulpină a gripei aviare

Autor: Meat MIlkjoi, 8 august, 2013

Cercetătorii care au provocat deja proteste creând versiuni ale virsului gripei aviare doresc să încerce din nou astfel de experimente folosind o nouă tulpină cunoscută ca H7N9, relatează miercuri Associated Press.

De la izbucnirea în China, în luna martie, virusul gripei aviare a infectat peste 130 de persoane şi a ucis alte 43. Cercetătorii afirmă că prin modificarea genetică a acestui virus în laborator s-ar putea afla dacă acesta se modifică în libertate şi devine o ameninţare şi mai mare.

Cercetătorii şi-au anunţat planurile pentru acest experiment miercuri în scrisori adresate revistei Science and Nature. O astfel de cercetare este permisă numai în laboratoare cu grad înalt de securitate. Guvernul SUA urmează să analizeze opiniile pro şi contra acestui experiment în cadrul unei comisii speciale, înainte de a decide asupra unor proiecte de cercetare în domeniul gripei aviare. În cazul unui aviz negativ, guvernul american nu va finanţa aceste proiecte. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...