Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Export: le figaro ataca exportatorii romani de carne de oaie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform b1.ro, cotidianul Le Figaro a inceput o campanile de denigrare a exportatorilor romani de carne de oaie.

Astfel, potrivit jurnalistilor francezi, tunisienii se tem sa consume carne de oaie provenind din Romania. Potrivit Le Figaro, Guvernul din Tunis a importat 100 de mii de ovine din tara noastra, pentru a opri cresterea preturilor inaintea sarbatorii Aid al-Adha. Multe dintre animalele aduse din Romania au murit insa in timpul transportului.

Guvernul de la Tunis a cautat sa descurajeze cresterea pretului la carnea de oaie, consumata in mod traditional in familie cu ocazia sarbatorii Aid al-Adha, care incepe vineri. De aceea, autoritatile tunisiene au importat 100 de mii de ovine din Romania. Insa moartea unora dintre acestea, in timpul transportului, a ridicat temeri pe care Ministerul tunisian al Agriculturii le-a amplificat.

Un oficial din cadrul Ministerului a incercat sa musamalizeze incidentul si a declarat ca animalele moarte nu erau oi, ci foci. Gafa oficialului a amplificat zvonurile legate de calitatea carnii de oaie importate din Romania. De mai multe zile, pe Internet circula zvonul ca ovinele din Romania sunt improprii consumului, deoarece animalele ar fi fost vaccinate chiar inainte de a fi exportate.

Directorul general al Serviciilor Veterinare tunisiene, aflate in subordinea Ministerului Agriculturii, a intervenit pentru a clarifica situatia ovinelor importate din Romania. El a certificat faptul ca aceste ovine au fost vaccinate la inceputul lui septembrie, ceea ce le face comestibile „dupa trei saptamani de la tratament, adica incepand de la 29 septembrie”. In ciuda acestor precizari, tunisienii prefera sa cumpere carne de la producatorii locali, mai scumpa, si o ocolesc pe cea imprtata din Romania.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...