Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exportatorii europeni de carne de pasare s-au intalnit la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Expertii din industria avicola din intreaga UE s-au reunit saptamana trecuta la Bruxelles pentru a furniza estimarile de productie la Comisia Europeana pentru acest an si anul viitor, scrie presa internationala. Reuniunea vine intr-un moment critic pentru industria avicola si ofera o perspectiva asupra modului in care statele membre UE se pregatesc sa abordeze directiva UE legata de bunastarea gainilor ouatoare.

Sporirea exporturilor producatorilor de ou din America de Nord a cauzat o scadere a pretului la oua in intreaga Europa. Astfel exporturile americane in UE au crescut cu 120% fata de 2009, iar cele mexicane cu 123%. Cu toate acestea, reprezentantii celor trei dintre cele mai mari tari producatoare – Franta, Spania si Italia – au declarat ca nu vor fi in masura sa indeplineasca pana in ianuarie 2012 normele de bunastare a animalelor.

Astfel reprezentantul Frantei la Reuniune a estimat ca intre 20% si 25% din productia ei de oua va fi neconforma cu normele de bunastare a animalelor dupa aceasta data iar cel al Spaniei a precizat ca acestei tari ii va lua inca patru ani sa se alinieze la noile norme. Expertul italian nu a avansat nicio cifra, dar a spus ca producatorii din aceasta tara ar putea depasi termenul cu foarte putin.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...