Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportatorii europeni de carne de pasare s-au intalnit la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Expertii din industria avicola din intreaga UE s-au reunit saptamana trecuta la Bruxelles pentru a furniza estimarile de productie la Comisia Europeana pentru acest an si anul viitor, scrie presa internationala. Reuniunea vine intr-un moment critic pentru industria avicola si ofera o perspectiva asupra modului in care statele membre UE se pregatesc sa abordeze directiva UE legata de bunastarea gainilor ouatoare.

Sporirea exporturilor producatorilor de ou din America de Nord a cauzat o scadere a pretului la oua in intreaga Europa. Astfel exporturile americane in UE au crescut cu 120% fata de 2009, iar cele mexicane cu 123%. Cu toate acestea, reprezentantii celor trei dintre cele mai mari tari producatoare – Franta, Spania si Italia – au declarat ca nu vor fi in masura sa indeplineasca pana in ianuarie 2012 normele de bunastare a animalelor.

Astfel reprezentantul Frantei la Reuniune a estimat ca intre 20% si 25% din productia ei de oua va fi neconforma cu normele de bunastare a animalelor dupa aceasta data iar cel al Spaniei a precizat ca acestei tari ii va lua inca patru ani sa se alinieze la noile norme. Expertul italian nu a avansat nicio cifra, dar a spus ca producatorii din aceasta tara ar putea depasi termenul cu foarte putin.

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...