Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportatorii europeni de carne de pasare s-au intalnit la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Expertii din industria avicola din intreaga UE s-au reunit saptamana trecuta la Bruxelles pentru a furniza estimarile de productie la Comisia Europeana pentru acest an si anul viitor, scrie presa internationala. Reuniunea vine intr-un moment critic pentru industria avicola si ofera o perspectiva asupra modului in care statele membre UE se pregatesc sa abordeze directiva UE legata de bunastarea gainilor ouatoare.

Sporirea exporturilor producatorilor de ou din America de Nord a cauzat o scadere a pretului la oua in intreaga Europa. Astfel exporturile americane in UE au crescut cu 120% fata de 2009, iar cele mexicane cu 123%. Cu toate acestea, reprezentantii celor trei dintre cele mai mari tari producatoare – Franta, Spania si Italia – au declarat ca nu vor fi in masura sa indeplineasca pana in ianuarie 2012 normele de bunastare a animalelor.

Astfel reprezentantul Frantei la Reuniune a estimat ca intre 20% si 25% din productia ei de oua va fi neconforma cu normele de bunastare a animalelor dupa aceasta data iar cel al Spaniei a precizat ca acestei tari ii va lua inca patru ani sa se alinieze la noile norme. Expertul italian nu a avansat nicio cifra, dar a spus ca producatorii din aceasta tara ar putea depasi termenul cu foarte putin.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...