Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportatorii europeni de carne de pasare s-au intalnit la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Expertii din industria avicola din intreaga UE s-au reunit saptamana trecuta la Bruxelles pentru a furniza estimarile de productie la Comisia Europeana pentru acest an si anul viitor, scrie presa internationala. Reuniunea vine intr-un moment critic pentru industria avicola si ofera o perspectiva asupra modului in care statele membre UE se pregatesc sa abordeze directiva UE legata de bunastarea gainilor ouatoare.

Sporirea exporturilor producatorilor de ou din America de Nord a cauzat o scadere a pretului la oua in intreaga Europa. Astfel exporturile americane in UE au crescut cu 120% fata de 2009, iar cele mexicane cu 123%. Cu toate acestea, reprezentantii celor trei dintre cele mai mari tari producatoare – Franta, Spania si Italia – au declarat ca nu vor fi in masura sa indeplineasca pana in ianuarie 2012 normele de bunastare a animalelor.

Astfel reprezentantul Frantei la Reuniune a estimat ca intre 20% si 25% din productia ei de oua va fi neconforma cu normele de bunastare a animalelor dupa aceasta data iar cel al Spaniei a precizat ca acestei tari ii va lua inca patru ani sa se alinieze la noile norme. Expertul italian nu a avansat nicio cifra, dar a spus ca producatorii din aceasta tara ar putea depasi termenul cu foarte putin.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...