Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportatorii francezi de carne de pasăre au probleme

Autor: Meat MIlkmarți, 23 iulie, 2013

Retragerea prematură neașteptată privind restituirile de export pentru vânzările către terțe țări de săptămâna trecută a lăsat lacune substanțiale în conturile grupurilor franceze din industria cărnii de pasăre Doux și Tilly- Sabco, declară Peter Crosskey, citat de The Meat Site.

„Când planul nostru de recuperare a fost anunțat în luna octombrie a anului trecut, noi lucram la baza unui termen limită pentru ianuarie 2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al Doux pentru ThePoultrySite.

Cu restituiri în valoare de € 108/tonne la începutul anului, grupul de companii era deja înaintea target-ului planificat. „În momentul de față, restituirile sunt în valoare de 20 de milioane € pe an, ceea ce lasă o gaură mare.”

Anul trecut, Doux a inregistrat vanzari de 650 mil. euro, procesând un milion de păsări pe zi la cinci unități de productie în întreaga Franța, având trei incubatoare și două fabrici de furaje.

Compania Tilly-Sabco câștigă 80 la suta din cifra de afaceri din vânzarea de pui întregi congelați către statele din Golf, precum Arabia Saudită. Vanzarile de anul trecut au fost  136 mil. euro.

Afacerea din Bratania are o capacitate de 65.000 de tone de pui congelați pe an, sacrificând 1,6 milioane de pasari o săptămână și având un personal de mai mult de 330 de angajați.

Faptul că mii de locuri de muncă sunt în joc în aceste întreprinderi de export se adaugă la urgența recursului comun către ministrul francez pentru sprijin în fața adversității copleșitoare.

„Cursul de schimb euro a atins un maxim istoric, în timp ce moneda de schimb braziliană a fost puternic devalorizată la începutul anului, pe fondul unor prețuri scăzute la carnea de păsăre din intreaga lume”, au avertizat într-o declarație comună.

Ministrul francez a tratat deja acest lucru la Bruxelles, cerând partenerilor europeni și membri ai Comisiei să mențină restituirile la export până în 2015, dar fără succes.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...