Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportul de carne de pasăre al României nu va fi afectat

Autor: Meat MIlkjoi, 7 noiembrie, 2013

România nu va fi afectată de sistarea subvențiilor europene acordate pentru exportul de carne de pasăre în ţările terţe deoarece industria avicolă românească exportă cel mai mult în spaţiul comunitar, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

„Sectorul avicol românesc exportă foarte puţin în ţările terţe, iar de aceste subvenţii, mai exact de aceste restituiri la export, profită doar câteva state europene care duc cantităţi însemnate în afara spaţiului comunitar, mai puţin România, care şi-a orientat exporturile de carne de pasăre spre ţările Uniunii Europene. Aceste subvenţii, care sunt în jur de 200 de euro pe tona de carne de pasăre, s-au acordat producătorilor avicoli pentru compensarea diferenței dintre preţul internaţional şi preţul european, care este mult mai ridicat”, a spus Achim Irimescu.

Sumele plătite producătorilor români, în perioada 1 ianuarie 2011 – 6 noiembrie 2013, pentru exportul de carne de pasăre se ridică la 700.000 euro, iar cantitatea exportată în doar cinci ţări agreate din afara spaţiului comunitar pentru plata acestor subvenţii a fost de 5.775 tone de carne de pasăre.

Irimescu a explicat că nu pentru toate cantităţile de carne de pasăre care pleacă la export în afara spaţiului comunitar se primesc subvenţii europene, ci doar pentru cele agreate, iar până în prezent au fost Iordania, Liban, Libia, republica Moldova şi Irak. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...