Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportul de carne de vită şi de cal s-a prăbușit

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 martie, 2013

Exporturile României de carne de vită şi de cal se apropie de zero, iar pe piaţa internă vânzările din industria cărnii au scăzut cu cel puţin 10% faţă de anul trecut, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei ProAgro.

„Exportam destul de bine carne de vită şi carne de cal, România fiind a 6-a ţară din Europa. În acest moment vânzările pe piaţa externă sunt aproape de zero. În prezent, evaluăm pierderile din industria cărnii şi în mod cert le vom cuantifica”, a spus Jurconi.

Acesta a precizat că pe piaţa internă scăderea poate fi conjuncturală, pe fondul sărbătorilor pascale, dar şi al scăderii încrederii consumatorului. „Estimăm, în acest moment, scăderi ale vânzărilor de ordinul zecilor de procente. Pot fi 20%, 30%, 40 % în industria cărnii iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut avem scăderi de minimum 10% ceea ce înseamnă mult pentru industria cărnii. În industria laptelui pierderile sunt uşor cuantificabile deoarece sunt fermieri care vând cantităţi către procesatori, însă când vorbim de exporturi sunt contracte pe care nu întotdeauna le avem la îndemâna noastră”, a subliniat preşedintele Federaţiei ProAgro.

Potrivit sursei, autorităţile lucrează la un proiect de promovare a imaginii industriei alimentare din România la care vor să participe şi reprezentanţii fermierilor români. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...