Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exportul de porci vii va începe în 2015

Autor: Meat MIlkjoi, 5 iunie, 2014

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale şi-a exprimat speranţa ca începând din 2015 să se reia exportul de porci vii.

„În ultimii doi ani, şi mai ales în ultimul an, aţi avut câteva rezultate care au ajutat agricultura şi industria alimentară a României. În primul rând, după şapte ani, aşi reuşit să deblocaţi cea mai importantă piață pentru noi, piaţa UE, pentru exportul de carne de porc. (…) Sper ca în anul 2015 să putem vorbi şi de exportul de animale vii.

De asemenea, anul trecut, am deblocat pieţe terţe importante pentru România, chiar dacă impactul încă nu s-a văzut. Exporturile pe pieţe terţe au crescut cu 75%, e adevărat că nu din produsele pe care le-aţi deblocat dvs., însă potenţialul pe care îl avem nu este valorificat la maximum”, a spus Constantin, prezent la o ceremonie în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...