Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exportul de purcei din Danemarca va crește

Autor: Meat MIlkmarți, 4 martie, 2014

Ultima recenzie agricola din Danemarca a aratat cresterea efectivelor de porcine din tara – numarul animalelor destinate reproductiei a crescut cu 2%, iar numarul scrofitelor cu 10% fata de ultima evaluare. Conform estimarilor Consiliului Agricol si Alimentar din Danemarca, exporturile de purcei din tara se vor mentine ridicate in anul 2014.

Consiliul considera ca aceste cresteri in numarul animalelor pentru reproductie demonstreaza increderea fermierilor danezi in dezvoltarea pietei in viitor.

Productia de porcine din Danemarca nu s-a schimbat in 2013 fata de anul 2012, la nivelul de 29 milioane de animale, iar in anul 2014 se estimeaza sa creasca pana la 29,4 milioane de capete. In anul 2013 exportul de purcei din Danemarca a totalizat 9,6 milioane de capete, iar Consiliul se asteapta ca acest numar sa creasca la 10 milioane de capete in acest an.

Principala destinatie a purceilor danezi este Germania, dar si vanzarile catre Polonia au crescut in anul trecut, datorita scaderii semnificative a efectivelor de scroafe din aceasta tara. (Agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...