Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile Braziliei de carne de vită în EAU au crescut cu 439 %

Autor: Nora Marinjoi, 1 august, 2019

În prima jumătate a anului 2019, exporturile bovine de carne de vită către Emiratele Arabe Unite (EAU) au înregistrat o creștere de 439,84% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit cifrelor emise de Camera de Comerț Arabă din Brazilia din Dubai.

 

Concomitent, vânzările de carne de vită braziliană către toate țările arabe au crescut cu 47,62%. EAU a importat 51.000 de tone de carne de vită braziliană în ianuarie-iunie a acestui an (2019), comparativ cu 9.400 de tone în primele 6 luni ale anului 2018. Exporturile către țările arabe au reprezentat 19,5% din totalul exporturilor de carne de vită braziliană, de la 15,9% jumătate din 2018.

 

„Cresterea vanzarilor catre tarile arabe, inclusiv EAU, este legata de practica binecunoscuta a Halal in Brazilia si de cursul de schimb scazut”, a declarat Thiago Bernardino de Carvalho, cercetator zootehnic la Centrul de Studii Avansate de la Universitatea din São Paulo din Brazilia Economie a declarat pentru Global Meat News.

 

Potrivit datelor de pe piața financiară, realul brazilian (BRL) a scăzut cu 11% față de dolarul american, de la începutul anului 2018, și cu peste 25% de la începutul anului 2015. S-au înregistrat scăderi similare față de alte valute, de exemplu EAU Dirham (AED) – BRL cumpărat AED1. 18 în septembrie, acum cumpără AED0.97 – scăderea prețului exporturilor braziliene.

 

„Brazilia are unul dintre cele mai mici costuri de producție din lume pentru carnea de vită, care, cu volumul mare disponibil, are ca rezultat o competitivitate ridicată în export”, a adăugat el. „În plus, carnea de vită Nelore [produsă pe scară largă în Brazilia], care este mai slabă decât carnea de vită europeană, atrage mulți consumatori în lumea arabă”. Brazilia are efective de peste 215 de milioane de vaci, dintre care aproximativ 80% sunt rasă pură sau hibridă Nelore.

 

„Pe lângă prețul relativ scăzut pentru carnea de vită braziliană, creșterea cererii din EAU se datorează capacității reduse de furnizare a Australiei ca urmare a secetei și a inundațiilor”, a declarat Tamer Mansour, secretar general al Camerei de Comerț arab a Braziliei.

 

„Emiratele Arabe Unite sunt în mod tradițional un hub pentru reexportul de carne de vită braziliană și reprocesarea acesteia în alte produse cu valoare adăugată”, a declarat el pentru Global Meat News.

 

Creșterea este deosebit de impresionantă având în vedere scandalul privind sănătatea cărnii din martie 2017 care a lovit Brazilia, declanșând o interdicție temporară de import în mai multe țări, inclusiv în Emiratele Arabe Unite. În a doua jumătate a anului 2017, totuși, exporturile au crescut din nou, atingând un nivel record în anul 2018.

 

Și exporturile de carne de pasăre au crescut

 

Și exporturile de păsări de curte din Brazilia în Emiratele Arabe Unite au crescut, de asemenea. Acestea au crescut cu 35,7% pe an în decursul celor 12 luni până în această lună (2019), ajungând la 192 000 de tone, potrivit Asociației Brazilice pentru Proteine ​​Animale (ABPA – Associação Brasileira de Proteína Animal). EAU este cea de-a patra cea mai mare destinație de export a cărnii de pasăre din Brazilia, din Arabia Saudită și Japonia.

 

Totalul exporturilor de păsări de curte braziliene a crescut cu 11,4% în ianuarie-iunie a acestui an, ajungând la două milioane de tone, în timp ce veniturile au înregistrat o creștere de 14,8% la 3,4 miliarde USD. Până la 60% din exporturile de pui sunt reduceri, în timp ce aproximativ 32% sunt pui întregi. Restul este prelucrat de pui.

Trump câștigă: China elimină taxele la importul cărnii de porc din Statele Unite!
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 20 septembrie 2019

Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, carnea de porc din SUA este una dintre mărfurile care nu va mai fi supusă tarifelor de către guvernul de la Beijing, ca parte a războiului comercial dintre cele două țări.   Comentând anunțul, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porci din Statele Unite, David...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...