Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile britanice de carne de porc in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de porc din Marea Britanie au inregistrat o crestere importanta fata de anul trecut, de aproximativ 20%, arata cifrele publicate de British Pig Executive (BPEX). Astfel, potrivit autoritatilor, exporturile britanice pe acest segment au crescut pana la aproximativ 200.000 tone, fata de 118.300 tone anul trecut.

Pe segmentul produselor procesate, exporturile de sunca au sarit de la 12.000 de tone anul trecut la 33.000 tone anul acesta, in timp ce vanzarile de organe in afara tarii au crescut cu 18%. Astfel, din cele 19.000 tone de organe exportate de Marea Britanie, aproape 40% au fost vandute catre Olanda, iar 30% catre Hong Kong.

Din punctul de vedere al veniturilor, carnea congelata de porc a resimtit o crestere de 42%, respectiv de 37 milioane de euro, in timp ce pe segmentul organelor s-a raportat o crestere valorica de 63%, respectiv de 4 milioane euro. Astfel, veniturile din vanzarile de carne de porc, incluzand produsele procesate si organele, s-au ridicat la 181 milioane euro.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...