Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile britanice de carne de porc in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de porc din Marea Britanie au inregistrat o crestere importanta fata de anul trecut, de aproximativ 20%, arata cifrele publicate de British Pig Executive (BPEX). Astfel, potrivit autoritatilor, exporturile britanice pe acest segment au crescut pana la aproximativ 200.000 tone, fata de 118.300 tone anul trecut.

Pe segmentul produselor procesate, exporturile de sunca au sarit de la 12.000 de tone anul trecut la 33.000 tone anul acesta, in timp ce vanzarile de organe in afara tarii au crescut cu 18%. Astfel, din cele 19.000 tone de organe exportate de Marea Britanie, aproape 40% au fost vandute catre Olanda, iar 30% catre Hong Kong.

Din punctul de vedere al veniturilor, carnea congelata de porc a resimtit o crestere de 42%, respectiv de 37 milioane de euro, in timp ce pe segmentul organelor s-a raportat o crestere valorica de 63%, respectiv de 4 milioane euro. Astfel, veniturile din vanzarile de carne de porc, incluzand produsele procesate si organele, s-au ridicat la 181 milioane euro.

CC a aprobat preluarea Frigotehnica de către Roca SA
Autor: meatmilk  /   joi, 19 iulie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Platforma ROCA SA preia companiile Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL.   Platforma ROCA SA, înfiinţată în anul 2017, este o platformă de investiţii şi management dedicată finanţării companiilor româneşti aflate în dificultate (financiară, de...

Smithfield Foods își extinde operațiunile în Polonia
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 iulie 2018

Smithfield Foods intenționează să valorifice cererea de carne de pasăre din Marea Britanie investind într-o companie de profil cu sediul în Morliny, Polonia.   Această mișcare este menită să sporească atenția Smithfield Foods asupra cărnii albe prelucrate, sectorul oferind o oportunitate de creștere a afacerilor. Compania...