Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile daneze de carne de porc în Rusia au crescut

Autor: Meat MIlkvineri, 24 ianuarie, 2014

Exporturile daneze de carne de porc în Rusia au crescut cu mai mult de 40 la suta în perioada ianuarie-septembrie, în ciuda scăderii cu mai mult de două procente în 2013 față de 2012, informează The Meat Site.

Exporturile daneze de carne de porc proaspătă și congelată pentru primele nouă luni ale 2013 au scăzut cu 2,4 la suta față de aceeași perioadă a anului precedent ajungând la mai puțin de 815 mii de tone, potrivit asociației germane pentru industria cărnii, VDF . Această reducere este mai mică decât anul precedent, atunci când volumul a scazut cu 15%.

Livrările către destinația principală, Germania, au scăzut cu un procent la puțin peste 254 de mii de tone . A doua piață, Polonia, a importat ceva mai mult de 104.000 de tone, o scădere de patru la suta fata de aceeasi perioada a anului 2012, în timp ce exporturile daneze de carne de porc în Marea Britanie au scazut cu aproape 11% la 71.700 de tone.

S-a înregistrat o creștere de 1,6 la sută în exporturile către țările din afara UE la 235.100 de tone . În acest grup, principala destinație pentru carnea de porc danez a fost Japonia, unde volumul a fost cu aproape 6% mai mic decat in primele noua luni ale anului precedent. Pe locul al doilea a fost Rusia ; aici exporturile au crescut cu mai mult de 40 la sută față de anul precedent la 56.500 de tone .

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...