Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile de carne de pasăre au depăşit 250 milioane de euro

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 martie, 2013

România a exportat, în 2012, carne de pasăre în valoare de peste 250 milioane euro, în timp ce importurile au fost de numai 200 milioane euro, ţara înregistrând pentru prima dată o balanţă pozitivă în acest sector, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

“Sprijinim acest sector al cărnii de pasăre pentru că s-a dezvoltat extrem de bine în ultimii ani. Dacă până acum aveam o balanţă deficitară pentru România la exporturi, 2012 a fost primul an când am reuşit să avem exporturi mai mari decât importurile în sectorul cărnii de pasăre. România a exportat în 2012 carne de pasăre de peste 250 milioane euro în timp ce importurile au fost de numai 200 milioane euro. Cu toate acestea sectorul o duce destul de greu pentru că evaziunea fiscală reprezintă o problemă care afectează supravieţuirea sectorului”, a precizat acesta.

Şeful MADR a punctat aceste aspecte din sectorul cărnii de pasăre pentru că în urma discuţiilor avute cu producătorii au fost identificate soluţii pentru suplimentarea sprijinului financiar acordat din fonduri europene. “Le-am promis şi am identificat soluţii să suplimentăm fondurile acordate din bani europeni prin PNDR, care oricum nu erau suficiente nici la porc nici la pasăre, astfel încât toate cererile depuse de crescătorii de porc şi de păsări să fie finanţate. Vorbim de un necesar de 200 milioane euro anual pentru a sprijini acest sector”, a adăugat şeful MADR. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...