Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de pasare au depasit importurile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile romanesti de carne de pasare au depasit, pentru prima data in ultimii ani, importurile. Principalele destinatii sunt tarile europene si statele arabe, dupa cum informeaza site-ul Agrointel.ro.

Potrivit datelor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), livrarile de carne de pasare pe piata externa s-au ridicat in primele sase luni la 45.000 de tone, comparativ cu 38.000 de tone in perioada similara de anul trecut. Preturile bune la extern nu doar ca au atras producatorii locali de carne, dar au impulsionat si productia interna. Romanii livreaza, in principal, carne procesata, piept, file de piept sau semipreparate.

Productia de carne de pasare s-a marit cu circa 10% in primele sase luni, fiind sustinuta de exporturi. De altfel, la sfarsitul lunii iulie, toti parametrii de productie au fost superiori celor din intervalul similar de anul trecut, afirma Ilie Van, presedintele UCPR.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...