Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de pasare au depasit importurile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile romanesti de carne de pasare au depasit, pentru prima data in ultimii ani, importurile. Principalele destinatii sunt tarile europene si statele arabe, dupa cum informeaza site-ul Agrointel.ro.

Potrivit datelor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), livrarile de carne de pasare pe piata externa s-au ridicat in primele sase luni la 45.000 de tone, comparativ cu 38.000 de tone in perioada similara de anul trecut. Preturile bune la extern nu doar ca au atras producatorii locali de carne, dar au impulsionat si productia interna. Romanii livreaza, in principal, carne procesata, piept, file de piept sau semipreparate.

Productia de carne de pasare s-a marit cu circa 10% in primele sase luni, fiind sustinuta de exporturi. De altfel, la sfarsitul lunii iulie, toti parametrii de productie au fost superiori celor din intervalul similar de anul trecut, afirma Ilie Van, presedintele UCPR.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...