Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de pasare au depasit importurile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile romanesti de carne de pasare au depasit, pentru prima data in ultimii ani, importurile. Principalele destinatii sunt tarile europene si statele arabe, dupa cum informeaza site-ul Agrointel.ro.

Potrivit datelor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), livrarile de carne de pasare pe piata externa s-au ridicat in primele sase luni la 45.000 de tone, comparativ cu 38.000 de tone in perioada similara de anul trecut. Preturile bune la extern nu doar ca au atras producatorii locali de carne, dar au impulsionat si productia interna. Romanii livreaza, in principal, carne procesata, piept, file de piept sau semipreparate.

Productia de carne de pasare s-a marit cu circa 10% in primele sase luni, fiind sustinuta de exporturi. De altfel, la sfarsitul lunii iulie, toti parametrii de productie au fost superiori celor din intervalul similar de anul trecut, afirma Ilie Van, presedintele UCPR.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...