Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile de carne de pasare au depasit importurile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile romanesti de carne de pasare au depasit, pentru prima data in ultimii ani, importurile. Principalele destinatii sunt tarile europene si statele arabe, dupa cum informeaza site-ul Agrointel.ro.

Potrivit datelor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), livrarile de carne de pasare pe piata externa s-au ridicat in primele sase luni la 45.000 de tone, comparativ cu 38.000 de tone in perioada similara de anul trecut. Preturile bune la extern nu doar ca au atras producatorii locali de carne, dar au impulsionat si productia interna. Romanii livreaza, in principal, carne procesata, piept, file de piept sau semipreparate.

Productia de carne de pasare s-a marit cu circa 10% in primele sase luni, fiind sustinuta de exporturi. De altfel, la sfarsitul lunii iulie, toti parametrii de productie au fost superiori celor din intervalul similar de anul trecut, afirma Ilie Van, presedintele UCPR.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...