Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de porc din Danemarca, în cădere liberă

Autor: Meat MIlkjoi, 26 septembrie, 2013

În perioada ianuarie-iunie 2013, Danemarca a exportat mai puțină carne de porc și mai mulți porci vii, informează The Meat Site.

După o reducere cu 15% a exporturilor de carne de porc din Danemarca anul trecut, o scădere continuă s-a înregistrat și în prima jumătate a anului 2013, potrivit asociației germane din industria cărnii (VDF). Volumul total a scăzut cu 3,3 la suta la aproximativ 545.000 de tone

Livrările către Germania – destinația de top pentru carnea de porc daneză – au scăzut cu 2,4%, la aproximativ 397.000 de tone. Exporturile către Polonia au fost cu doar 0,3 la sută mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce exporturile în Marea Britanie a scăzut cu 5,2 la sută.

Deasemenea a fost o reducere de 5,6 % din exporturile de carne de porc către țările terțe (din afara UE), la 148.000 tone. Japonia – principala piață din acest grup – a primit 17,3% mai puțină carne de porc danez în primul semestru al anului 2013 decât anul trecut, iar exporturile în Rusia s-au redus foarte mult (-24%).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, exporturile de bacon danez – care majoritatea merge în Marea Britanie – au scăzut cu 16 la sută la 40.500 tone în primele șase luni ale anului 2013.

Exporturile de porci vii în prima jumătate a anului au crescut cu șase la sută la 5,3 milioane de animale. Germania rămâne o destinație de top pentru acest comerț, de aproximativ 3,4 milioane de capete, dar numărul este în scădere cu aproximativ 1% față de aceeași perioadă a anului 2012. Livrările spre Polonia au crescut cu 47% în această perioada cu mai mult de 1.330.000.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...