Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile de carne de pui brazilian, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de pui brazilian au ajuns la 5.56 miliarde dolari SUA din ianuarie pana in luna octombrie a acestui an, reprezentand o crestere de 15.96 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor cifre de la Uniunea braziliana a Carnii de Pasare (Ubabef). In octombrie, vanzarile de carne de pui la export a ajuns la 605 milioane dolari, o crestere 7.16 la suta comparativ cu aceeasi luna a anului 2009.

Potentialului de productie in exces in industria avicola braziliana incepe sa fie insa un motiv de ingrijorare. Fermierii brazilieni se tem ca nu mai pot mentine preturile mari pentru pasarile vii. Pretul mediu platit pentru pui vii vanduti in luna septembrie a fost de $ 1.93/kg (€ 0.82/kg), cu 0.30 dolari mai mare decat media pentru luna august, o mutare care poate fi justificata prin cresterea preturilor la furaje, dar pretul mediu a alunecat inapoi la $ 1.84/kg (€ 0.78/kg) in octombrie.

Mai mult, potrivit Ubabef, aprecierea reala fata de dolarul american are un efect negativ asupra preturilor internationale si a volumului livrat. Totusi, volumul de carne de pui brazilian ar trebui sa fie, in acest an, un record.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...