Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de pui brazilian, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de pui brazilian au ajuns la 5.56 miliarde dolari SUA din ianuarie pana in luna octombrie a acestui an, reprezentand o crestere de 15.96 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor cifre de la Uniunea braziliana a Carnii de Pasare (Ubabef). In octombrie, vanzarile de carne de pui la export a ajuns la 605 milioane dolari, o crestere 7.16 la suta comparativ cu aceeasi luna a anului 2009.

Potentialului de productie in exces in industria avicola braziliana incepe sa fie insa un motiv de ingrijorare. Fermierii brazilieni se tem ca nu mai pot mentine preturile mari pentru pasarile vii. Pretul mediu platit pentru pui vii vanduti in luna septembrie a fost de $ 1.93/kg (€ 0.82/kg), cu 0.30 dolari mai mare decat media pentru luna august, o mutare care poate fi justificata prin cresterea preturilor la furaje, dar pretul mediu a alunecat inapoi la $ 1.84/kg (€ 0.78/kg) in octombrie.

Mai mult, potrivit Ubabef, aprecierea reala fata de dolarul american are un efect negativ asupra preturilor internationale si a volumului livrat. Totusi, volumul de carne de pui brazilian ar trebui sa fie, in acest an, un record.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...