Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne de pui brazilian, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile de carne de pui brazilian au ajuns la 5.56 miliarde dolari SUA din ianuarie pana in luna octombrie a acestui an, reprezentand o crestere de 15.96 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor cifre de la Uniunea braziliana a Carnii de Pasare (Ubabef). In octombrie, vanzarile de carne de pui la export a ajuns la 605 milioane dolari, o crestere 7.16 la suta comparativ cu aceeasi luna a anului 2009.

Potentialului de productie in exces in industria avicola braziliana incepe sa fie insa un motiv de ingrijorare. Fermierii brazilieni se tem ca nu mai pot mentine preturile mari pentru pasarile vii. Pretul mediu platit pentru pui vii vanduti in luna septembrie a fost de $ 1.93/kg (€ 0.82/kg), cu 0.30 dolari mai mare decat media pentru luna august, o mutare care poate fi justificata prin cresterea preturilor la furaje, dar pretul mediu a alunecat inapoi la $ 1.84/kg (€ 0.78/kg) in octombrie.

Mai mult, potrivit Ubabef, aprecierea reala fata de dolarul american are un efect negativ asupra preturilor internationale si a volumului livrat. Totusi, volumul de carne de pui brazilian ar trebui sa fie, in acest an, un record.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...