Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de carne din Germania către Rusia scad brusc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 august, 2013

Exporturile de carne din Germania către Rusia din primele cinci luni ale acestui an au scăzut brusc față de 2012, în special pentru carnea de vită și carnea de pasăre, informează The Meat Site.

Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2012, exporturile de carne de vită și carne de pasăre din Germania au scăzut cu 62%, respectiv 70%, raportează Asociația Germană a Cărnii (VDF). Exporturile de carne de vită refrigerată au ajuns la un impas între lunile martie și mai.

Totalul exporturilor de carne de porc în 2012 au fost deja mai mici cu 24%, iar o scădere cu 21 de procente a fost înregistrată în perioada ianuarie-martie 2013.

VDF spune că principalul motiv pentru aceste evoluții sunt masurile pe termen lung luate de autoritățile veterinare rusești, care au condus la o interdicție totală a importurilor de carne proaspătă, refrigerată din februarie 2013 și numeroase obstacole privind livrările ca urmare a ciriticismului rus referitor la cerințele inadecvate pe care le au  autoritățile sanitar-veterinar rusești către companiile exportatoare.

În iunie, serviciul veterinar rus a interzis importul de la alte nouă companii de care exportau carne în Rusia și, ca urmare, se anticipează reducerea în continuare a exporturilor de carne din iulie.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...