Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de produse din carne, mai mici cu pana la 30%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Actuala perioada poate fi caracterizata prin scaderi de comenzi, cresteri de costuri si instabilitate, iar daca mai luam in calcul si seceta, ne asteptam la o scadere a exportului de produse agroalimentare sub 30% din volum, si in special a produselor din carne care necesita conditii special de transport, a declarat Daniel Mazilu, subsecretar general al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

Transportatorii au fost afectati negativ de procesul deprecierii continue a monedei nationale, iar acest lucru se poate observa si din datele oferite de Institutul National de Statistica pentru luna iunie 2012. Astfel, exporturile din luna iunie a.c. au scazut, fata de luna mai 2012, cu 6,0% la valori exprimate in lei (si cu 6,8% la valori exprimate in euro).

De asemenea, importurile au scazut cu 6,2% la valori exprimate in lei (si cu 7,0% la valori exprimate in euro), a afirmat Daniel Mazilu.

Potrivit subsecretarului general al ARTRI, deficitul comercial FOB-CIF in luna iunie 2012 a fost de 4,160 milioane lei (933,4 milioane euro), mai mare cu 372,6 milioane lei (26,0 milioane euro) decat cel inregistrat in luna iunie 2011.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...