Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Exporturile de produse din carne, mai mici cu pana la 30%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Actuala perioada poate fi caracterizata prin scaderi de comenzi, cresteri de costuri si instabilitate, iar daca mai luam in calcul si seceta, ne asteptam la o scadere a exportului de produse agroalimentare sub 30% din volum, si in special a produselor din carne care necesita conditii special de transport, a declarat Daniel Mazilu, subsecretar general al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

Transportatorii au fost afectati negativ de procesul deprecierii continue a monedei nationale, iar acest lucru se poate observa si din datele oferite de Institutul National de Statistica pentru luna iunie 2012. Astfel, exporturile din luna iunie a.c. au scazut, fata de luna mai 2012, cu 6,0% la valori exprimate in lei (si cu 6,8% la valori exprimate in euro).

De asemenea, importurile au scazut cu 6,2% la valori exprimate in lei (si cu 7,0% la valori exprimate in euro), a afirmat Daniel Mazilu.

Potrivit subsecretarului general al ARTRI, deficitul comercial FOB-CIF in luna iunie 2012 a fost de 4,160 milioane lei (933,4 milioane euro), mai mare cu 372,6 milioane lei (26,0 milioane euro) decat cel inregistrat in luna iunie 2011.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...