Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de produse din carne, mai mici cu pana la 30%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Actuala perioada poate fi caracterizata prin scaderi de comenzi, cresteri de costuri si instabilitate, iar daca mai luam in calcul si seceta, ne asteptam la o scadere a exportului de produse agroalimentare sub 30% din volum, si in special a produselor din carne care necesita conditii special de transport, a declarat Daniel Mazilu, subsecretar general al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

Transportatorii au fost afectati negativ de procesul deprecierii continue a monedei nationale, iar acest lucru se poate observa si din datele oferite de Institutul National de Statistica pentru luna iunie 2012. Astfel, exporturile din luna iunie a.c. au scazut, fata de luna mai 2012, cu 6,0% la valori exprimate in lei (si cu 6,8% la valori exprimate in euro).

De asemenea, importurile au scazut cu 6,2% la valori exprimate in lei (si cu 7,0% la valori exprimate in euro), a afirmat Daniel Mazilu.

Potrivit subsecretarului general al ARTRI, deficitul comercial FOB-CIF in luna iunie 2012 a fost de 4,160 milioane lei (933,4 milioane euro), mai mare cu 372,6 milioane lei (26,0 milioane euro) decat cel inregistrat in luna iunie 2011.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...