Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile de produse din carne, mai mici cu pana la 30%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Actuala perioada poate fi caracterizata prin scaderi de comenzi, cresteri de costuri si instabilitate, iar daca mai luam in calcul si seceta, ne asteptam la o scadere a exportului de produse agroalimentare sub 30% din volum, si in special a produselor din carne care necesita conditii special de transport, a declarat Daniel Mazilu, subsecretar general al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

Transportatorii au fost afectati negativ de procesul deprecierii continue a monedei nationale, iar acest lucru se poate observa si din datele oferite de Institutul National de Statistica pentru luna iunie 2012. Astfel, exporturile din luna iunie a.c. au scazut, fata de luna mai 2012, cu 6,0% la valori exprimate in lei (si cu 6,8% la valori exprimate in euro).

De asemenea, importurile au scazut cu 6,2% la valori exprimate in lei (si cu 7,0% la valori exprimate in euro), a afirmat Daniel Mazilu.

Potrivit subsecretarului general al ARTRI, deficitul comercial FOB-CIF in luna iunie 2012 a fost de 4,160 milioane lei (933,4 milioane euro), mai mare cu 372,6 milioane lei (26,0 milioane euro) decat cel inregistrat in luna iunie 2011.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...