Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Exporturile ue de carne de vita au crescut cu 178%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, vanzarile masive catre Rusia si Turcia, in 2010, au transformat Uniunea Europeana intr-un exportator net de carne de vita proaspata si congelata, pentru prima data dupa aproape un deceniu.

Potrivit datelor publicate recent de Consiliul Dezvoltarii Agricole si Horticole, exporturile de carne de vita din spatiul comunitar au inregistrat anul trecut o crestere de 178 la suta, pana la valoarea de 215 mii tone, in timp ce importurile au atins cota de 203 mii tone, in scadere cu 10 procente fata de 2009. Mai mult de jumatate din produsele exportate au fost in stare proaspata si refrigerata.

Turcia si Rusia au fost principalele piete de desfacere, cele doua tari absorbind 64 la suta din totalul exporturilor UE de carne de vita. In cazul Turciei, explicatia este una cat se poate de fireasca, autoritatile de la Ankara aplicand o reducere semnificativa a taxelor de import.

Vanzarile inregistrate in acest sector au readus Uniunea Europeana in postura de exportator net de produse agricole, pentru prima data din 2006. Astfel, anul trecut au fost tranzactionate bunuri in valoare totala de 91 miliarde euro, cu numai un miliard mai putin decat a obtinut Statele Unite, cel mai mare exportator de produse agricole din lume.

UE ramane insa de departe cel mai mare importator de bunuri agricole, cu o valoare de 85 miliarde in 2010, mai mult cu 9% fata de anul precedent.

Cea mai mare crestere a exporturilor a fost inregistrata anul trecut de Rusia, unde vanzarile au crescut cu aproape o treime, in timp ce China a devenit al treilea mare importator de produse agricole din lume, cu o crestere de 47 la suta.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...