Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EXPOVET 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 8-11 mai 2011, cu ocazia celui de-al XI-lea Congres National de Medicina Veterinara, la Bucuresti, a avut loc Expovet 2011, manifestare expozitionala dedicata produselor si tehnologiilor medico-veterinare destinate zootehniei si industriei alimentare.

Prof. Dr. Horatiu OlaruExpozitia a fost organizata de Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

In standurile din spatiul special amenajat in gradina Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, producatori si distribuitori din domeniu au prezentat specialistilor prezenti la Congres, precum si oamenilor de afaceri din zootehnie si industria alimentara, cele mai noi oferte de produse si tehnologii.

Dintre expozanti, am remarcat prezenta firmelor AMS 2000 – Bucuresti, Nova Group Investment – Otopeni si Intervet Romania – Chiajna.

Astfel, firma AMS 2000, distribuitoare a produselor OXOID din Marea Britanie, a propus celor interesati solutii complete de diagnoza clinica, evidentiind o foarte larga gama de medii de cultura, pentru laboratoare. Dintre acestea, ca noutate, au fost prezentate mediile de cultura gata turnate in placi. O premiera nationala a celor de la AMS 2000 au reprezentat-o testele de identificare a microorganismelor, tip RAPID, care pot oferi rezultatul analizelor in numai 4 ore, fata de 24 de ore, cat ofereau celelalte tehnologii de testare.

Intervet Romania a prezentat publicului vizitator vaccinurile din gama Porcilis si MMHIO. Constituindu-se in varf de gama al producatorilor de la Intervet, aceste vaccinuri sunt cele mai eficiente, fiind totodata cea mai buna alegere a crescatorilor in prevenirea bolilor respiratorii si digestive ale suinelor. Ca noutate, au fost prezentate si vaccinurile pentru bovine, din gama Bovilis, precum si noul vaccin Gumboro 228, pentru pasari, considerat ca deosebit de eficace in prevenirea bursitei infectioase aviare.

La randul lor, reprezentantii Nova Group Investment (distribuitori Idexx Laboratories), firma specializata in distributia de seturi de reagenti, echipamente si tehnologii destinate analizei igienei si a calitatii alimentelor prin metode rapide, si-au prezentat ultimele noutati, dintre care amintim:

Testele Eliza, pentru determinarea cantitativa a reziduurilor in alimente de origine animala si vegetala, si din furaje (kit complet de 96 de teste-metoda rapida), noul kit pentru diagnoza tuberculozei la animale si, mai ales, noul test serologic pentru gestatie la bovine, test care poate determina gestatia dupa numai 30 de zile, fata de 3 luni (cum este posibil prin vechile metode), fapt care reprezinta un avantaj deosebit pentru fermieri.

Totodata, Nova Group Investment a propus eventualilor beneficiari noi Kit-uri si reagenti pentru toata gama de boli cuprinsa in Planul National Strategic de Prevenire, utilizate de laboratoarele de stat, dar si de marii fermieri, indiferent de speciile de animale crescute.

Expovet 2011 a insemnat, atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatori, un foarte bun prilej de a lua contact cu ultimele noutati din domeniu.

Noua conferință Global GAP se adresează în primul rând fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 6 februarie 2017

“LANȚUL  ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBAL G.A.P. A doua ediţie a conferinţei Global G.A.P. în România   Compania de consultanţă INAQ Consulting, în parteneriat cu proprietarul standardelor GLOBAL G.A.P.,va organiza in ziua de 24  februarie 2017, la orele...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica...