Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EXPOVET 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 8-11 mai 2011, cu ocazia celui de-al XI-lea Congres National de Medicina Veterinara, la Bucuresti, a avut loc Expovet 2011, manifestare expozitionala dedicata produselor si tehnologiilor medico-veterinare destinate zootehniei si industriei alimentare.

Prof. Dr. Horatiu OlaruExpozitia a fost organizata de Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

In standurile din spatiul special amenajat in gradina Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, producatori si distribuitori din domeniu au prezentat specialistilor prezenti la Congres, precum si oamenilor de afaceri din zootehnie si industria alimentara, cele mai noi oferte de produse si tehnologii.

Dintre expozanti, am remarcat prezenta firmelor AMS 2000 – Bucuresti, Nova Group Investment – Otopeni si Intervet Romania – Chiajna.

Astfel, firma AMS 2000, distribuitoare a produselor OXOID din Marea Britanie, a propus celor interesati solutii complete de diagnoza clinica, evidentiind o foarte larga gama de medii de cultura, pentru laboratoare. Dintre acestea, ca noutate, au fost prezentate mediile de cultura gata turnate in placi. O premiera nationala a celor de la AMS 2000 au reprezentat-o testele de identificare a microorganismelor, tip RAPID, care pot oferi rezultatul analizelor in numai 4 ore, fata de 24 de ore, cat ofereau celelalte tehnologii de testare.

Intervet Romania a prezentat publicului vizitator vaccinurile din gama Porcilis si MMHIO. Constituindu-se in varf de gama al producatorilor de la Intervet, aceste vaccinuri sunt cele mai eficiente, fiind totodata cea mai buna alegere a crescatorilor in prevenirea bolilor respiratorii si digestive ale suinelor. Ca noutate, au fost prezentate si vaccinurile pentru bovine, din gama Bovilis, precum si noul vaccin Gumboro 228, pentru pasari, considerat ca deosebit de eficace in prevenirea bursitei infectioase aviare.

La randul lor, reprezentantii Nova Group Investment (distribuitori Idexx Laboratories), firma specializata in distributia de seturi de reagenti, echipamente si tehnologii destinate analizei igienei si a calitatii alimentelor prin metode rapide, si-au prezentat ultimele noutati, dintre care amintim:

Testele Eliza, pentru determinarea cantitativa a reziduurilor in alimente de origine animala si vegetala, si din furaje (kit complet de 96 de teste-metoda rapida), noul kit pentru diagnoza tuberculozei la animale si, mai ales, noul test serologic pentru gestatie la bovine, test care poate determina gestatia dupa numai 30 de zile, fata de 3 luni (cum este posibil prin vechile metode), fapt care reprezinta un avantaj deosebit pentru fermieri.

Totodata, Nova Group Investment a propus eventualilor beneficiari noi Kit-uri si reagenti pentru toata gama de boli cuprinsa in Planul National Strategic de Prevenire, utilizate de laboratoarele de stat, dar si de marii fermieri, indiferent de speciile de animale crescute.

Expovet 2011 a insemnat, atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatori, un foarte bun prilej de a lua contact cu ultimele noutati din domeniu.

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...