Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Expozitie cu vanzare de miei eco

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mieii crescuti in sistem ecologic, intens cautati inainte de Paste, vor fi comercializati duminica, 1 aprilie, la Expozitia de ovine crescute ecologic, eveniment organizat pentru vanzare prin licitatie si la Targul de produse traditionale si ecologice din Regiunea Hartibaciului, judetul Sibiu, informeaza Agerpres.

Expozitia se va desfasura in localitatea Vupar, spatiu sibian unde sunt cei mai multi producatori de oi crescute in sistem ecologic, conform declaratiei facute joi de catre directorul Directiei pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Gheorghe Budrala.

Mieii eco sunt primii care se vand de Paste, fiind cei mai cautati. La Expozitia de ovine eco vor fi prezenti 30 de participanti, crescatori care au pasuni fara ingrasaminte chimice, furaje fara pesticide si asigura confortul necesar fiecarui animal, a tinut sa precizeze Gheorghe Budala. Potrivit informatiilor oferite de acesta, in judetul Sibiu exista 16.000 de oi eco, crescute de 39 de producatori, dintre care 34 sunt localnici din Vupar.

Conform unui raport prezentat miercuri, la Colegiul Prefecturii, de catre Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, vor fi sacrificati, in judet aproximativ 70.000 de miei, marea majoritate (60.000) in gospodariile oierilor sibieni. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...