Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Expozitie cu vanzare de miei eco

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mieii crescuti in sistem ecologic, intens cautati inainte de Paste, vor fi comercializati duminica, 1 aprilie, la Expozitia de ovine crescute ecologic, eveniment organizat pentru vanzare prin licitatie si la Targul de produse traditionale si ecologice din Regiunea Hartibaciului, judetul Sibiu, informeaza Agerpres.

Expozitia se va desfasura in localitatea Vupar, spatiu sibian unde sunt cei mai multi producatori de oi crescute in sistem ecologic, conform declaratiei facute joi de catre directorul Directiei pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Gheorghe Budrala.

Mieii eco sunt primii care se vand de Paste, fiind cei mai cautati. La Expozitia de ovine eco vor fi prezenti 30 de participanti, crescatori care au pasuni fara ingrasaminte chimice, furaje fara pesticide si asigura confortul necesar fiecarui animal, a tinut sa precizeze Gheorghe Budala. Potrivit informatiilor oferite de acesta, in judetul Sibiu exista 16.000 de oi eco, crescute de 39 de producatori, dintre care 34 sunt localnici din Vupar.

Conform unui raport prezentat miercuri, la Colegiul Prefecturii, de catre Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, vor fi sacrificati, in judet aproximativ 70.000 de miei, marea majoritate (60.000) in gospodariile oierilor sibieni. (TS)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...