Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Extinderea exporturilor de produse agroalimentare în Egipt

Autor: Meat MIlkluni, 22 septembrie, 2014

(Comunicat) Extinderea pieţelor de desfacere, atât pe piaţa comunitară cât şi a tărilor terţe, pentru produsele alimentare autohtone este şi va fi un deziderat esenţial al Autorităţii, sens în care aceasta a întreprins multiple demersuri.

Una dintre oportunităţile identificate a fost piaţa importantă reprezentată de statele regiunii MENA, respectiv Egipt, Tunisia şi Palestina, concretizată într-un proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România, care urmăreşte consolidarea relaţiilor cu aceste state, în vederea identificării posibilităţilor de colaborare şi a dezvoltării relaţiilor comerciale.

În acest context, o delegaţie de specialişti ai ANSVSA, condusă de preşedintele Autorităţii, dr. Vladimir Mănăstireanu, efectuează, în perioada 15-19 septembrie, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt.

Dr. Vladimir Mănăstrireanu s-a întâlnit cu Ussama Salim, şeful serviciilor veterinare din Egipt şi cu reprezentanţi ai sectorului privat din această ţară, care sunt interesaţi să importe din România animale vii şi produse agroalimentare.

Cu acest prilej, a fost discutat şi agreat un cadru general al certificatelor sanitare veterinare necesare demarării exporturilor de bovine şi ovine vii, carne şi produse din carne provenite de la acestea şi lapte.

Tot în acest cadru, a fost semnat un Memorandum de Înţelegere pentru întărirea  şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale de cooperare în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentelor şi un Plan de acţiuni prin care ANSVSA sprijină serviciile sanitare veterinare din Egipt în implementarea standardelor sanitare şi fitosanitare.

Un subiect important, abordat de către cei doi oficiali, a fost posibilitatea derulării de proiecte bilaterale care să sprijine autorităţile egiptene să atingă cerinţele stabilite ca priorităţi de către Uniunea Europeană. În acest sens, oficialii din cele două ţări au semnat un proiect care urmăreşte cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul epidemiologiei şi al analizei de risc.

O dată în plus, ANSVSA şi-a materializat angajamentul de a sprijini serviciile  veterinare din Republica Moldova, prin includerea în delegaţia română, aflată în vizita de lucru în Egipt, a directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula.

Astfel, oficialul ANSA a avut oportunitatea de a purta discuţii cu partea egipteană şi să pună bazele pentru demararea exportului din Republica Moldova de animale vii, legume şi fructe în Egipt.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...