Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Extract de masline pentru conservarea carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din masline ar putea prelungi durata de expunere la raft ca carnii cu aproximativ 80%, fara ca produsul sa sufere alterare a gustului si a aromei, arata un studiu specializat. Extractul cu polifenol obtinut din tescovina maslinelor a avut rezultate mai bune decat un antioxidant commercial obtinut din vin, potrivit unui articol publicat de Food Chemistry.
Un studiu publicat inca din 2003 arata ca piata antioxidantilor sintetici se afla pe o panta descendenta pentru ca oamenii sunt preocupati tot mai mult de alimentatie si prefera antioxidantii naturali, ca extracte din diferite plante, vitamina E sau C. Potrivit cercetatorilor, extractul de masline are rezultatele cele mai bune in prevenirea alterarii carnii de vita si de porc.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...