Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Extrema dreapta franceză implică România în „războiul cărnii de porc”

Autor: Meat MIlkvineri, 18 octombrie, 2013

Preşedinta formaţiunii radicale Frontul Naţional din Franţa, Marine Le Pen, a denunţat miercuri “războiul cărnii de porc” declanşat, potrivit ei, de “patronii germani”, pe care îi consideră responsabili de criza agroalimentară din Bretania (vestul Franţei), deoarece au profitat de aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană (UE) plătind salarii foarte mici.

“Patronii germani au profitat de intrarea în 2007 a României şi Bulgariei în Uniunea Europeană pentru a declanşa un veritabil război al cărnii de porc”, a afirmat Marine Le Pen, citată de Agerpres.

“Arma lor: absenţa salariului minim care le permite, în crescătoriile de porci şi în abatoare, să plătească mâna de lucru cu circa trei euro pe oră, de aproape patru ori mai puţin decât în Franţa”, a adăugat preşedinta Frontului Naţional, criticând “practicile sclavagiste”.

“Este încă posibil să ne relansăm activitatea de creştere a animalelor şi industria agroalimentară. Pentru acest lucru este nevoie, pe de o parte, să adoptăm o politică agricolă naţională capabilă să asigure preţuri decente pentru crescători şi, pe de altă parte, un protecţionism rezonabil care să ne permită să luptăm într-un mod extrem de reactiv împotriva concurenţei neloiale din partea ţărilor care practică dumping”, a adăugat ea.

Germania nu are reglementat un salariu minim, introducerea acestuia fiind una din măsurile centrale de pe agenda electorală a social-democraților germani înaintea alegerilor de luna trecută. (evz.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...