Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fabrica de carne-facts: cargill, performanta la nivel mondial

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luand pulsul evenimentelor prilejuite de Indagra si Alimenta, redactia revistei Fabrica de Carne nu avea cum sa rateze evidentierea participarii Cargill, unul dintre gigantii economici care activeaza la nivel global in domeniul agriculturii, zootehniei (nutritie animala) si a industriei alimentare.

Cu aceasta ocazie, Domnul Csaba Mate, Country Director of CFN-Romania, ne-a acordat un scurt interviu:

FDC: Domnule Csaba Mate, ce ne puteti spune despre prezenta Cargill in Romania?

Csaba Mate: De opt ani, Cargill desfasoara in Romania afaceri complexe, pe mai multe directii. In domeniul Industriei Alimentare avem mai multe operatiuni, evidentiind aici productia de ulei, in special a cunoscutului brand Bunica, producem pentru retail si pe private label, sustinem afaceri masive in domeniul cerealelor, avand doua silozuri importante in Turnu Severin si Constanta, precum si o intensa activitate in domeniul nutritiei animale. La randul ei, afacerea Cargill Nutritie Animala in Romania este formata din istoria a trei companii de profil, prin exportul produselor Purina, din Ungaria, si achizitia companiilor LNB si Provimi, oferind o gama completa de produse clientilor si potentialilor clienti, pentru fiecare segment, precum si disponibilitate geografica, prin intermediul celor doua fabrici proprii si una inchiriata. Cu totul, Cargill are o dimensiune importanta a operatiunilor sale, prin volumul afacerilor, prin cei 900 de salariati ai sai, dar si prin miile de alte persoane care beneficiaza adiacent de activitatea noastra.

FDC: Cum apreciati evolutia agriculturii si industriei alimentare romanesti si, mai ales, evolutia operatiunilor Cargill in Romania?

C.M.: In ciuda greutatilor de moment, perspectivele sunt foarte bune, Romania avand un potential deosebit din toate punctele de vedere, Cargill contribuind din plin la fructificarea acestuia. De aceea, Cargill pune un accent deosebit pe educarea tinerilor specialisti in spiritul gandirii corporatiste, al eficientei, dar si al impactului social care deriva din aceasta.

FDC: Care sunt noutatile pe care le prezentati la Indagra?

C.M.: Dupa cum se stie, Cargill se afla in avangarda cercetarii si inovarii in domeniul nutritiei, la nivel mondial. De aceea, anul acesta am venit cu ultimele noastre produse, pentru toata zona de nutritie animala din zootehnie. De aceea, invit publicul, fermierii si specialistii sa ne viziteze standul din Pavilionul C2 al complexului Romexpo.

FDC: Va multumim si va uram succes

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...