Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fabricile de nutreturi combinate fac 700 milioane euro pe an

Autor: Meat MIlkvineri, 3 octombrie, 2014

Fabricile de nutreţuri combinate (FNC), care procesează materii prime agricole, fac afaceri de 700 mil. euro pe an, dublând valoarea celor 2 mil. tone de cereale pe care le procesează şi le trimit sub formă de hrană în fermele de porci şi pasări de pe piaţa locală.

Cei mai mari producători de nutreţuri pentru animale sunt Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, şi liderii pieţei cărnii de pasăre, Agricola Bacău şi Transavia, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Fabricanţilor de Nutreţuri Combinate (ANFNC).

Cele mai mari 20 de companii care produc nutreţuri combinate scot pe porţile fabricilor două treimi din producţia totală a României, iar împreună aceste companii fac un miliard de euro anual din afacerile pe care le fac în piaţa cărnii de pasăre, porc, producţia de nutreţuri sau din procesarea cărnii.

„Piaţa producţiei de nutreţuri combinate este în creştere, iar avansul a venit odată cu dezvoltarea fermelor din zootehnie“, spune Iosif Pazuric, director general şi acţionar majoritar al grupului de firme Nutrientul, o afacere cu rulaje de 50 milioane euro/an. (www.zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...