Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Facilități pentru tehnologia de fermă

Autor: Meat MIlkmarți, 1 aprilie, 2014

Senatorul PSD Sorin Bota a elaborat o iniţiativă legislativă privind neimpozitarea utilajelor agricole de către unităţile administrativ-teritoriale.

Astfel, Codul fiscal ar putea fi amendat, în sensul introducerii unui nou paragraph, care să prevadă că fac excepţie de la plata impozitului tractoarele, remorcile, combinele, precum şi alte utilaje agricole care sunt utilizate exclusiv pe raza exploataţiei agricole.

„Unităţile administrativ-teritoriale percep azi impozite şi taxe, potrivit autonomiei locale şi prevederilor Codului Fiscal, în mod diferit în această speţă. Acest lucru duce la crearea unui climat economic dezechilibrat din punct de vedere al concurenţei agenţilor economici, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol.

Cei care au şansa ca unităţile administrativ-teritoriale să nu perceapă impozit sunt favorizaţi în comparaţie cu cei care îşi desfăşoară activitatea pe raza unităţilor administrativ-teritoriale care percep impozit pe utilajele agricole”, se arată într-un comunicat remis de senatorul PSD Sorin Bota. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...