Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Făina de soia, cea mai bună pentru hrănirea suinelor

Autor: Meat MIlkvineri, 14 martie, 2014

În condiţiile în care consumul de carne la nivel mondial continua să crească, fermierii sunt nevoiţi să gasescă alimente nutrive pentru hrănirea animalelor. Făina de soia pare să fie alegerea fermierii americani care susţin că este cel mai bun aliment pentru hrănirea porcilor, informează Recolta.eu.

“Făina din soia este cea mai bună pentru hrănirea animalelor întrucât este o sursă importantă de proteine”, susţine Scott Singlestad, un fermier care are o ferma de porci şi o plantaţie de soia în Waseca, din Minnesota.

Zootehnia consumă 97% din făina din soia produsă în America, cel mai mare producător de soia la nivel mondial.

“Făina din soia este, de departe, cea mai importantă sursă de aminoacizi dintre toate alimentele pentru hranirea porcilor. În plus, cu cât este mai mare nivelul de proteine în făina din soia cu atât creşte nivelul nutritiv al alimentaţiei”, a explicat, la rândul său, Hans Stein, profesor la Universitatea din Ilinois.

Fermierii au nevoie de surse alternative de hrană pentru animale în condiţiile în care producţia şi consumul de carne de porc şi pasăre va continua să crească în următorii 10 ani, potrivit datelor FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie). Potrivit unui raport publicat de Federaţia de Export de carne din SUA, exporturile de carne de porc au depăşit, în 2013, valoarea de 6 miliarde de dolari pentru al treilea an consecutiv (mai multe pe www.recolta.eu).

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...