Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Faliment pe piata americana a produselor kosher

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania MVP Kosher Food din Statele Unite a anuntat inchiderea operatiunilor. Vestea a fost publicata de FoodProductionDaily, care a citat surse ale firmei.

Decizia a fost luata in urma unei ample anchete desfasurata pe mai multe luni de US Labor Departments Occupational Safety & Health Administration (OSHA), care a constatat pentru a doua oara, in decurs de doi ani, incalcarea grava a prevederilor privind siguranta muncii, constatand in expunerea salariatilor la mari pericole de contaminare si imbolnavire.

Ca urmare, departamentul amintit a condamnat compania sa plateasca despagubiri de cate 140.000 de dolari pentru fiecare dintre cei 300 de salariati. Aceasta condamnare vine dupa o alta, in anul 2010, cand MVP Kosher Food a mai platit cate 65.000 de dolari fiecarui salariat, tot din aceleasi cauze.

Cum sumele platite ca despagubiri reprezinta un total prea mare, compania americana s-a vazut in imposibilitatea de a mai putea continua productia. Totusi, surse din randul conducerii au declarat pentru FoodProductionDaily ca suspendarea activitatii nu va fi permanenta, compania incercand sa obtina un imprumut in vederea retehnologizarii si redeschiderii afacerilor.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...