Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Falși inspectori de Protecția consumatorului, arestați de poliție în București

Autor: meatmilkjoi, 10 august, 2017

(Comunicat) În perioada mai – august 2017, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 4 au documentat activitatea a şase persoane, care utilizând legitimaţii ale unei asociaţii (în prezent desfiinţată) cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi, s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi sub pretextul că efectuează controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani sau chiar sustrăgeau bunuri, profitând de neatenţia personalului comercial.

 

Pe  9 august, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 2, unde declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului au solicitat şi primit o sumă de bani. Bărbaţii au fost imobilizaţi în trafic chiar în momentul în care încercau să părăsească zona, fiind conduşi la audieri.

 

În continuarea acestei acţiuni, cu sprijinul mai multor poliţişti din cadrul Secţiilor 14,15,16 şi 26, au fost puse în aplicare mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mandate de aducere pe numele celorlalte persoane bănuite.

Din cercetări şi din probele existente în cauză, în sarcina celor şase au fost reţinute mai multe fapte de înşelăciune:

 

Astfel, în ziua de 31 martie, trei persoane din grup, doi bărbaţi şi o femeie, s-ar fi deplasat la o socitate comercială din sectorul 4, unde după ce au prezentat legitimaţiile şi ar fi declinat calitatea oficială de inspector au solicitat, sub pretextul neînregistrării unor nereguli ,o sumă de bani. Profitând de neatenţia vânzătorilor, după primirea banilor ar fi sustras şi trei perechi de încălţăminte sport.

 

După aproximativ două luni, în data de 12 iunie, două dintre femei, prin utilizarea aceleaşi metode, au solicitat unui bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din sectorul 2, o sumă de bani, însă acesta le-a refuzat .

 

La finele lunii iulie, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 1, unde sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat şi primit bani.

03 august 2017, aceleaşi două persoane s-au deplasat la trei locaţii din sectoarele 2, 3 şi 4, unde ar fi indus în eroare mai multe persoane, sub aceeaşi motivaţie, de fiecare dată părţile vătămate oferind sumele de bani cerute.

 

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şase legitimaţii inscripţionate cu numele suspecţilor.

 

Prejudiciul total înregistrat în acest dosar se ridică la aproximativ 7.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, pe parcursul anchetei fiind identificate şi alte firme păgubite. Cele şase persoane reţinute urmează a fi prezentate magistraţilor, se arată în comunicatul emis de IGP.

Propuneri și soluții găsite în cadrul întâlnirilor de lucru ale AFIR
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 iulie 2017

(Comunicat) În urma seriei de întâlniri de lucru avute la Târgoviște și la Craiova, la care au participat secretarul de stat Alexandru POTOR și Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț CHESNOIU, au fost discutate și analizate mai multe situații și probleme cu care se confruntă unii...

MADR: Lansarea unui nou apel de Proiecte pe Măsura III.22/Dezvolare locală-Pescuit
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 iulie 2017

(Comunicat) Direcția Generală Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM anunță lansarea celui de-al doilea apel pentru cereri de finanțare în cadrul Măsurii III.2 2 – Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității (inclusiv costuri de funcționare și animare) - Selectarea...