Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao atentioneaza: pesta din ucraina constituie un risc pentru zonele vecine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pesta porcina africana depistata in regiunea Zaporojie din Ucraina s-a extins si constituie un risc pentru zonele vecine, a avertizat Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), intr-un comunicat dat publicitatii.

Pe langa unele parti din Ucraina”, alte tari „precum Republica Moldova, Kazahstan si Letonia (…) au acum risc ridicat de aparitie a maladiei”, se arata in comunicat.

Autoritatile nationale si locale din toata regiunea ar trebui sa isi intensifice masurile de prevenire si sa fie pregatite sa reactioneze in cazul aparitiei de noi focare, a subliniat Juan Lubroth, medicul veterinar sef al FAO. „Acesta ar putea fi primul din mai multe focare viitoare, dupa analizele noastre”, a indicat oficialul.

Potrivit datelor FAO, circa 300.000 de porci au murit sau au fost sacrificati in urma aparitiei unor focare de pesta porcina africana in Rusia, pierderile economice fiind evaluate la 240 milioane de dolari.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...