Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao atentioneaza: pesta din ucraina constituie un risc pentru zonele vecine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pesta porcina africana depistata in regiunea Zaporojie din Ucraina s-a extins si constituie un risc pentru zonele vecine, a avertizat Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), intr-un comunicat dat publicitatii.

Pe langa unele parti din Ucraina”, alte tari „precum Republica Moldova, Kazahstan si Letonia (…) au acum risc ridicat de aparitie a maladiei”, se arata in comunicat.

Autoritatile nationale si locale din toata regiunea ar trebui sa isi intensifice masurile de prevenire si sa fie pregatite sa reactioneze in cazul aparitiei de noi focare, a subliniat Juan Lubroth, medicul veterinar sef al FAO. „Acesta ar putea fi primul din mai multe focare viitoare, dupa analizele noastre”, a indicat oficialul.

Potrivit datelor FAO, circa 300.000 de porci au murit sau au fost sacrificati in urma aparitiei unor focare de pesta porcina africana in Rusia, pierderile economice fiind evaluate la 240 milioane de dolari.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...