Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao atentioneaza: pesta din ucraina constituie un risc pentru zonele vecine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pesta porcina africana depistata in regiunea Zaporojie din Ucraina s-a extins si constituie un risc pentru zonele vecine, a avertizat Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), intr-un comunicat dat publicitatii.

Pe langa unele parti din Ucraina”, alte tari „precum Republica Moldova, Kazahstan si Letonia (…) au acum risc ridicat de aparitie a maladiei”, se arata in comunicat.

Autoritatile nationale si locale din toata regiunea ar trebui sa isi intensifice masurile de prevenire si sa fie pregatite sa reactioneze in cazul aparitiei de noi focare, a subliniat Juan Lubroth, medicul veterinar sef al FAO. „Acesta ar putea fi primul din mai multe focare viitoare, dupa analizele noastre”, a indicat oficialul.

Potrivit datelor FAO, circa 300.000 de porci au murit sau au fost sacrificati in urma aparitiei unor focare de pesta porcina africana in Rusia, pierderile economice fiind evaluate la 240 milioane de dolari.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...