Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fao atentioneaza: pesta din ucraina constituie un risc pentru zonele vecine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pesta porcina africana depistata in regiunea Zaporojie din Ucraina s-a extins si constituie un risc pentru zonele vecine, a avertizat Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), intr-un comunicat dat publicitatii.

Pe langa unele parti din Ucraina”, alte tari „precum Republica Moldova, Kazahstan si Letonia (…) au acum risc ridicat de aparitie a maladiei”, se arata in comunicat.

Autoritatile nationale si locale din toata regiunea ar trebui sa isi intensifice masurile de prevenire si sa fie pregatite sa reactioneze in cazul aparitiei de noi focare, a subliniat Juan Lubroth, medicul veterinar sef al FAO. „Acesta ar putea fi primul din mai multe focare viitoare, dupa analizele noastre”, a indicat oficialul.

Potrivit datelor FAO, circa 300.000 de porci au murit sau au fost sacrificati in urma aparitiei unor focare de pesta porcina africana in Rusia, pierderile economice fiind evaluate la 240 milioane de dolari.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...