Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

FAO: Foametea va duce la războaie

Autor: Meat MIlkmarți, 11 martie, 2014

(Agerpres) Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) avertizeaza ca daca productia de alimente nu va creste cu 60% in urmatoarele decenii, foametea se va extinde la nivel mondial, iar statele trebuie sa se pregateasca de revolte si razboaie civile.

Riscurile care ar putea genera haos la nivel global au fost dezbatute si la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elvetia). Economistii, politicienii si analistii din cele mai dezvoltate state ale lumii au avertizat ca aceste riscuri ar putea declansa nu doar focare de revolte, ci si razboaie civile, plus o exacerbare a terorismului, dar nu peste 20-30 de ani, ci chiar din acest an.

O prima problema o va constitui lipsa apei, iar rata mare a natalitatii de pe anumite continente va duce la cresterea la niveluri nemaiintalnite a cererii de apa (in special in China si Africa), dar in statele respective nu exista in prezent nicio solutie. Se estimeaza ca lipsa apei va reduce recoltele cu 30%, inducand foamete in diverse zone ale globului.

O alta problema, deja existenta si care va avea efect dezastruos si in deceniile care vin, o reprezinta schimbarile climatice, care provoaca atat inundatii, cat si seceta, distrugand culturile agricole. Pe cale de consecinta, aceste dezastre duc spre o alta problema ce are tendinta de a se globaliza: lipsa alimentelor, care poate isca oricand tulburari sociale.

Cererea de hrana va creste rapid in urmatoarele cateva decenii, in conditiile in care populatia lumii va depasi noua miliarde de oameni. FAO atrage atentia ca productia de alimente la nivel mondial trebuie majorata cu 60% pana la mijlocul acestui secol.  In caz contrar va aparea un risc grav de foamete, care ar putea conduce la tulburari sociale, razboaie civile si terorism.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...