Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

FAO: În august, scădere consistentă a prețului alimentelor

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 septembrie, 2015

Indicele prețurilor la produsele alimentare, la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a înregistrat în august 2015 cea mai mare scădere lunară din ultimii șapte ani, pe fondul ofertelor abundente, dar și a factorilor externi, precum scăderea prețurilor la energie și îngrijorările cu privire la încetinirea economiei chineze, a anunțat, joi, FAO, transmite Reuters.

 

În august 2015, Food Price Index dar de FAO, indice a ajuns la valoarea medie de 155,7 puncte, mai mic cu 8,5 puncte sau 5,2%, fata de luna iulie 2015. FAO a precizat că aceasta a fost cea mai gravă scădere lunară înregistrată după decembrie 2008.

 

Scăderea din luna august a afectat toate produsele alimentare principale, precum laptele, uleiurile vegetale, zahărul sau cerealele, care au înregistrat un recul de 7% în raport cu iulie și unul de 15% în raport cu luna august a anului trecut. Prețurile uleiurilor vegetale s-au diminuat, la randul loc cu 8,6% in comparatie cu luna iulie, iar prețul la zahăr s-a redus cu 10%.

Cum va evolua industria globală a cărnii în 2019?
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Acum, că anul 2019 a sosit, se poate spune că anul 2018 a fost cu siguranță o perioadă de maxime și scăderi pentru industria internațională a cărnii. Dar, care sunt reperele semnificative în 2019? Iată o analiză publicată de Global Meat News.   Industria internațională a cărnii se confruntă cu o schimbare masivă și a...

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de...