Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

FAO: Prețul alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

Potrivit ultimului raport emis de FAO, indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a crescut cu 2,1% în luna ianuarie 2017, faţă de luna precedentă, atingând cel mai ridicat nivel de după luna ianuarie 2015, ca urmare a creşterii cotaţiilor la zahăr dar şi a preţurilor la export pentru cereale şi uleiuri vegetale.

 

Potrivit FAO, luna trecută preţul zahărului a crescut cu 9,9% comparativ cu luna decembrie, pe fondul estimărilor privind o producţie mai mică în Brazilia, India și Thailanda. Preţul cerealelor a crescut cu 3,4%, iar prețul uleiurilor vegetale a crescut cu 3,3%.

 

Economistul şef al FAO, Abdolreza Abbassian, a declarat că factori externi, inclusiv îngrijorările cu privire la politica comercială a președintelui SUA, Donald Trump, vor contribui probabil la creşterea volatilităţii preţurilor la alimente.

FAO: Alimentele, la cel mai scăzut preț din ultimii 5 ani
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 8 mai 2015

Potrivit unei analize FAO, alimentele înregistrează cel mai scăzut preț din ultimii 5 ani, după ce o lungă perioadă de timp, prețul furajelor și al materiei prime a scăzut  și el în mod constant, fapt care a determinat o producție suplimentară.   Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de...

Vânzările firmei Hilton Food Group au scăzut
Autor: Aura Alexa Ioan  /   vineri, 27 martie 2015

Hilton Food Group a anunţat o scădere de 2,3% a vânzărilor, din cauza preţurilor mai mici la carne şi a „tarifelor nefavorabile” de schimb valutar, pe parcursul întregului an 2014.   Bossul firmei, Robert Watson a susţinut că despre progrese se poate vorbi în ceea ce priveşte sprijinirea strategiei de creştere în viitor,...