Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

FAO: Prețul alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

Potrivit ultimului raport emis de FAO, indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a crescut cu 2,1% în luna ianuarie 2017, faţă de luna precedentă, atingând cel mai ridicat nivel de după luna ianuarie 2015, ca urmare a creşterii cotaţiilor la zahăr dar şi a preţurilor la export pentru cereale şi uleiuri vegetale.

 

Potrivit FAO, luna trecută preţul zahărului a crescut cu 9,9% comparativ cu luna decembrie, pe fondul estimărilor privind o producţie mai mică în Brazilia, India și Thailanda. Preţul cerealelor a crescut cu 3,4%, iar prețul uleiurilor vegetale a crescut cu 3,3%.

 

Economistul şef al FAO, Abdolreza Abbassian, a declarat că factori externi, inclusiv îngrijorările cu privire la politica comercială a președintelui SUA, Donald Trump, vor contribui probabil la creşterea volatilităţii preţurilor la alimente.

În zece ani, prețurile la carne kosher s-au dublat
Autor: Miruna Sorescu  /   vineri, 22 ianuarie 2016

Economiștii Anthony Tricot si Andrea Silberman au constatat că stilul de viață evreiesc costă, în Marea Britanie, cu12.700lire sterline mai mult pe an. Familii evreiești ajung să plătească un plus £ 12,700 pentru a mânca Kosher, spun Tricot și Silberman.   Prețul pe care comunității evreiești din Marea Britanie îl...

FAO: Prețul mondial al alimentelor a continuat să crească
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 9 noiembrie 2015

Indicele preţurilor produselor alimentare, la nivel mondial, realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a urcat în luna octombrie ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, însă rămân sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioada a anului trecut, a anunţat FAO.   Organizaţia...